10-11-2014

Potpisan protokol o saradnji vaterpolo saveza BiH i Crne Gore

Predstavnici Vaterpolo saveza Bosne i Hercegovine (VSBiH) i Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG) u nedjelju su u Sarajevu potpisati protokol o saradnji.

Potpisan protokol o saradnji vaterpolo saveza BiH i Crne Gore | Radio Televizija Budva

Ugovor su popisali predsjednik Uravnog odbora VSBiH Ivan Lakić i direktor VPSCG Petar Porobić. Svečanosti su prisustvovali dogradonačelnik Sarajeva Ranko Čović i ambasador Crne Gore u BiH Dragan Đurović.

Po riječima generalnog sekretara Vahidina Husića, u VSBiH u budućem periodu očekuju čvrstu u kvalitetnu saradnju, koja će doprnijeti razvoju vaterpola u BiH.

"Protkol obuhavata jedan širi segment pomoći i saradnje VPSCG za najmanje jednu godinu. Iz Crne Gore će u decembru ove godine doći vrhunski trener koji će biti stacioniran u Sarajevu. Njegov zadatak biće formiranje bh. reprezentativnih selekcija, edukacija naših trenera, kao svih osoba koje će biti vezane na bilo koji način za vraterpolo. Boravak trenera finansijski je osigurao VPSCG, a njegov smještaj i ishranu firma Energoinvest i VSBiH", kazao je Husić.

Prema protokolu, u BiH je previđen dolazak i trenera golmana, kondicionih trenera i ostalih stručnih ljudi.

Inicijatori ideje o potpisivanju protokola o saradnji bili su generalni direktor Energoinvesta Enes Čengić i Srđan Kovačević, direktor Elekroprivrede Crne Gore i predsjednik VPSCG.