19-05-2018

Potvrđeno, Sea dance u Buljarici

Ovogodišnje peto, jubilarno izdanje Sea Dance festivala održaće se nakon glavne turističke sezone. Festival će trajati od 30. avgusta do 1. septembra i to u Buljarici, u napuštenom fabričkom objektu čije opremanje će početi ovih dana, potvrđeno je na jučerašnjoj press konferenciji.

Potvrđeno, Sea dance u Buljarici | Radio Televizija Budva

Opština je ostala pri stavu da se Sea Dance održi, ali uz promjenu lokacije i termina održavanja festivala, istakao je predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović.

"Cijenimo i prepoznajemo značaj Sea Dance festivala, kao jedne platforme za promociju budvanske rivijere kao turističke destinacije. Smatramo da če održavanje ovog festivala krajem sezone biti pun pogodak, zato što će ta manfestacija produžiti kraj sezone i na taj način unaprijediti turizam i ekonomiju u našoj opštini", istakao je Krapović.

Novine, kada je ovaj peti Fetival u pitanju predstavio je osnivač Sea Dance-a, Dušan Kovačević.

"Do sada je festival bio vezan za Exit, od ove godine postaje festival za sebe. Naš zadatak će biti da ispromovišemo Buljaricu kao jednu od najljepših plaža, ne samo u regionu nego i šire", istakao je Kovačević.

Opština je za ovaj Festival opredijelila 270 hiljada, Turistička organizacija Budve 145 hiljada, a na organizatru je da uredi kompletan prostor u Buljarici, za šta će organizator odvojiti 830 hiljada eura.

Iduće sedmice počeće i prodaja ulaznice, a biće objavljena i imena izvođača koja će nastupiti.