08-12-2023

Poziv nevladinim organizacijama za učešće u kreiranju Lokalnog akcionog plana za mlade za 2024. godinu

Predsjednik Opštine Budva uputio je Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnica i predstavnika za učešće u Radnoj grupi za izradu nacrta Lokalnog akcionog plana za mlade za 2024. godinu.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Kako je naznačeno, Javni poziv upućuje se svim zainteresovanim nevladinim organizacijama sa teritorije opštine Budva, koje se bave pitanjima mladih i unapređenju omladinske politike, kako bi predložili predstavnice i predstavnike za učešće u radu Radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana za mlade za 2024. godinu.

“Na osnovu operativnih ciljeva iz Nacionalne strategije za mlade 2023-2027, Lokalnim akcionim planom potrebno je kreirati mjere i aktivnosti za mlade, čija realizacija se planira u sljedećoj godini. Zadatak Radne grupe je da prilikom izrade Lokalnog akcionog plana za mlade za 2024. godinu , uradi analizu postojećeg stanja, evidentira probleme i prisutne slabosti, utvrdi aktivnosti, nosioce i vrijeme realizacije aktivnosti u 2024. godini. Radnu grupu će činiti predstavnici/e organa lokalne uprave, javnih službi i institucija koje se bave pitanjima mladih i unapređenju omladinske politike. Prijava sa biografijom, treba da sadrži prezime i ime kandidata, opis dosadašnjih aktivnosti iz oblasti omladinske politike, opis poslova koje kandidat obavlja u NVO koja ga predlaže, dokaz o registraciji nevladine organizacije i kontakt telefon. Na osnovu prispjelih prijava, izvršiće se izbor kandidata koji će biti imenovan/a za člana Radne grupe", navodi se u tekstu Javnog poziva.

Prijava se podnosi u roku od 7 (sedam) dana od dana objavljivanja ovog Javnog poziva, poštom na adresu Opština Budva — Sekretarijat za društvene djelatnosti, Trg Sunca br.3 ili neposredno na šalteru Građanskog biroa Opštine Budva, počev od 11.12. do 18.12. 2023. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti svakog radnog dana u prostorijama Sekretarijata za društvene djelatnosti od 9 do 14 časova (TQ Plaza V sprat) ili na telefon 033/697- 696.