16-10-2018

Poziv za đake i roditelje: učestvujte u predstavi o vršnjačkom nasilju

Uskoro u Omladinskom klubu u Budvi, u organizaciji NVO Agora, počinju probe za angažovanu amatersku predstavu čija je tema vršnjačko nasilje.

Poziv za đake i roditelje: učestvujte u predstavi o vršnjačkom nasilju | Radio Televizija Budva

Ovaj projekat podržalo je Ministarstvo sporta – Direktorat za mlade, a cilj je prevencija i razvoj svijesti među mladima koji sve oblici nasilništva postoje te koji su mogući uzroci.

Nevladino udruženje Agora poziva srednjoškolce iz SMŠ "Danilo Kiš" koji žele da glume da se prijave na kasting za predstavu na e-mail: nvoagor@gmail.com ili tel. 067 190 349.

Odabrani kandidati će raditi sa akademskom dramaturškinjom Ružicom Vasić, a komad će biti baziran na stvarnim iskustvima učenika i roditelja koji su se direktno ili posredno susreli sa raznim vidovima vršnjačkog nasilja (fizičkim ili emocionalnom).

Organizatori takođe pozivaju roditelje, profesore i đake da podijele svoja saznanja na ovu temu, putem navedene elektronske adrese ili telefona, što može, kako ističu, da posluži kao dragocjen doprinos u kreiranju predstave čiji će koautori biti svi koji budu u njoj učestvovali.