01-07-2021

Poziv za informatore u paviljonu Crne Gore na Expo 2020 Duba

Ministarstvo ekonomskog razvoja raspisalo je javni poziv za odabir informatora za paviljon Crne Gore na svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

Poziv za informatore u paviljonu Crne Gore na Expo 2020 Duba | Radio Televizija Budva

Iz Ministarstva su saopštili da će informatori, koji će raditi u paviljonu, predstavljati ključne osobe za kreiranje imidža paviljona Crne Gore kod posjetilaca i ukupan uspjeh prezentacije izložbe u paviljonu.

„Informatori će biti zaduženi za neposrednu komunikaciju sa posjetiocima i pružanje informacija o postavci izložbe, kao i informacija o Crnoj Gori koje se tiču turističke ponude, kulture i investicionog ambijenta“, navodi se u saopštenju.

Svjetska izložba ili Expo predstavlja najznačajniju međunarodnu izložbu koja se od 1851. godine svake pete godine organizuje u izabranoj zemlji, odnosno gradu domaćinu.

Zemlje učesnice predstavljaju ideje, iskustva i najbolje prakse na temu predmetnog Expo-a.

Naredna svjetska izložba će se održati u Dubaiju u periodu od 1. oktobra ove godine do 31. marta naredne, pod krovnom temom Povezivanje umova, stvaranje budućnosti.

Tokom šest mjeseci trajanja izložbe organizatori očekuju 25 miliona posjeta.

Paviljon Crne Gore nalazi se na uglu dvije promenade u tematskom distriktu Održivost i biće otvoren za posjetioce 12 sati svakoga dana.

Paviljon Crne Gore ima galerijski prostor veličine 200 metara kvadratnih u kojem će biti postavljena izložba pod nazivom Blagosloveni prirodom.

Uslovi za prijavu informatora su crnogorsko državljanstvo, navršenih 18 godina života, zdravstvena sposobnost, minimum VI nivo kvalifikacije obrazovanja i odlično znanje engleskog jezika.

Prema regulativama Biroa Expo 2020 Dubai, svi zaposleni u paviljonu moraju biti vakcinisani protiv koronavirusa.

CV i motivaciono pismo na engleskom jeziku, zajedno sa dokazom o visokoj školskoj spremi, potrebno je dostaviti elektronskim putem na mejl expo2020dubai@mek.gov.me

Rok za prijavu je do 15. jula.

Intervjui sa kandidatima će biti obavljeni u periodu od 20. do 31. jula.

Izabrani kandidati će, prije početka angažmana, morati da prođu obaveznu obuku u trajanju od dvije sedmice.