19-11-2021

Poziv za pomoć napuštenim životinjama

Nevladina organizacija "Prijatelji životinja Podgorica" nastavlja da sprovodi humanitarnu akciju "Naše malo njima znači puno", koja za cilj ima prikupljanje sredstava za pomoć napuštenim Životinjama.

Poziv za pomoć napuštenim životinjama | Radio Televizija Budva


Zbog velikog broja životinja koje se nalaze na ulici, a od kojih su mnoge povrijeđene i u veoma teškom stanju, prinuđeni smo da se obratimo svim humanim ljudima za pomoć, kako bismo tim nedužnim bićima pružili šansu za život, kazali su iz ove NVO.

Dodaju da nadležne institucije u državi ne vode dovoljno brigu o napuštenim životinjama, čak ni u onoj mjeri na koju ih zakon obavezuje.

Što nas kao odgovornu organizaciju dodatno obavezuje da pomognemo onim životinjama kojima je pomoć neophodna. Nismo u saznanju gdje odlazi novac poreskih obveznika namijenjen za pomoć napuštenim životinjama, ali nam je i te kako poznato da za njihovo liječenje, sterilizaciju i oporavak moramo obezbijediti
nemala novčana sredstva, kako bismo pokrili troškove u privatnim veterinarskim ambulantama, jer to nije moguće uraditi u azilima, gdje postoje veterinari koji su plaćeni iz opštinskih budžeta, navode u saopštenju za javnost.

Pomoć za napuštene životinje možete uplatiti na naš žiro račun: 535-16574-21 ( Prva banka CG) ili kontaktirati nevladino udruženje putem telefona 068/182-482.



NVO Prijatelji životinja Podgorica