28-05-2015

Pozivaju Budvane na protest

Građani Budve imaju mnogo razloga da izađu na proteste i smijene režim s ulice, saopšteno je iz Pokreta za promjene (PzP).

Pozivaju Budvane na protest | Radio Televizija Budva

U PzP-u smatraju da ne postoji mogućnost da se izdejstvuje poštovanje zakona kao u civilizovanim državama.
“Ako bi iko u Crnoj Gori imao razloga da izađe na proteste, imali bi građani Budve, koju izvršna vlast naziva metropolom turizma, a koja je sve samo ne to. Imamo razloge da izađemo i smijenimo režim koji je i došao sa ulice, ulicom”, kaže se u saopštenju.

Predsjednik opštinskog odbora PZP-a, Stevan Džaković, rekao je da Budvani ne žele da trpe bogaćenje pojedinaca koji su bliski potpredsjedniku i predsjedniku Demokratske partije socijalista, na račun građana.

“Jer oni smišljaju kredite koje ne umiju da vrate, smišljaju najskuplju vodu u svijetu, najskuplje ''bulevare'' u svijetu, i najskuplji život prosječnog građanina na svijetu”, naveo je on.

Džaković je rekao da parlamentu treba vratiti ovlašćenja izmjenom Ustava, “ona koja na paritetnom nivou imaju i lokalne skupštine”.

“Ona ovlašćenja koja ima lokalna skupština i njen predsjednik kao izvršni organ, mora da ima i Vlada i republički parlament”, naveo je on.

Prema riječima Džakovića, protesti su neminovni, jer amandmani više ne funkcionišu.