09-04-2015

Praktično znanje neophodno za rad u turizmu

U okviru predmeta "Priprema za Internship" na Fakultetu za biznis i turizam u Budvi, svake sedmice organizuju se seminari na kojima gostuju predavači iz privrede s ciljem da studente upoznaju sa radom svoje kompanije i pripreme ih za praksu, ali i da studenti steknu vještine neophodne za buduće zaposlenje, kazala je za Radio Budvu, dipl. hemičar, prof. na Fakultetu, Ljiljana Krgović.

Praktično znanje neophodno za rad u turizmu | Radio Televizija Budva

Ove sedmice je gostujući predavač bila menadžerka prodaje i marketinga u kompaniji apart hoteli "Tre Canne" iz Budve, Tanja Kuljača, koja je studentima predstavila plan kompanije za zapošljavanje u ovoj sezoni.

Kako je istakla, koliko je značajna praksa potvrdjuje i činjenica da svaki od menadžera koji dodje, savjetuje studente da je uz teorijsko, za rad u turizmu neophodno i praktično znanje.

“Zato studenti, idite na praksu. To će vam ušedjeti nekoliko radnih godina, jer ćete kroz praksu steći iskustvo za koje vam treba vrijeme, koje kasnije teško možete nadoknaditi” - poručila je Krgović.

Prema njenim riječima, budvanski Fakultet za biznis i turizam već niz godina saradjuje sa vodećim hotelskim i turističkim preduzećima. Turistička privreda ovom saradnjom dobija kvalitetan kadar a studenti – dobru priliku za praksu i zaposlenje.

“Ciljevi saradnje su da se objedine teorija i praksa, da svršeni studenti dobijaju otvorena vrata za zaposlenje ali i da se povežu nauka i biznis jer znanje se može obogatiti kroz biznis“ - kazala je Krgović.