27-05-2022

Prava Budva: Delegacija na čelu sa Aleksandrom Franetom posjetila Opštinu Gusinje

Delegacija koju su činili predsjednik Prave Budve Aleksandar Franeta, predsjednik Prave Crne Gore u Plavu Siniša Radenović, pomoćnik direktora Agencije za investicije Andrej Lakić i predsjednik AZKA korporacije iz Turske gospodin Bulent Kaya posjetili su Opštinu Gusinje i tom prilikom se susreli sa predsjednicom Opštine Gusinje Anelom Čekić i direktorom Sekretarijata za uređenje prostora i investicije Opštine Gusinje Šemsom Jarovićem, saopšteno je iz Prave Budva.


Foto: Prava Budva

"Na sastanku su, između ostalog, razmatrane mogućnosti za proizvodnju, preradu i pakovanje heljde sa područja Gusinja, jer postoje povoljni prirodni uslovi za uzgoj te žitarice. Razmatrane su i mogućnosti za pokretanje procesa pakovanja vode u sklopu otvaranja proizvodnog pogona, obzirom da je teritorija Gusinja bogata vodoizvorištima, od kojih su najznačajniji Ali-pašini izvori", navode u saopštenju.

Kako su istakli, sagovornici su postigli visok stepen saglasnosti u vezi sa neupitno velikim potencijalom za razvoj poljoprivrede i seoskog turizma na teritoriji opštine Gusinje.

"Valorizacija tih grana privrede donijela bi značajan broj radnih mjesta domaćem stanovništvu. Aleksandar Franeta se na kraju posjete zahvalio na izuzetnom dočeku i razgovoru gospođi Aneli Čekić", zaključili su iz Prave Budva.