16-05-2019

Prava Crna Gora: Budva postala grad bez izlaza na more

Nakon Pljevalja i Berana, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić u Budvi, na sastanku odbora Prave, prezentovao je tromjesečni Plan rada inicijativnih odbora, čime je i u ovom gradu počeo drugi, dubinski dio strategije širenja partijske infrastrukture, na nivou mjesnih odbora, navode u saopštenju Prave Crne Gore.

Prava Crna Gora: Budva postala grad bez izlaza na more | Radio Televizija Budva

Tom prilikom Predsjednik Prave, koji je bio u prisustvu generalnog sekretara Vladislava Dajkovića i člana Predsjedništva Željka Savovića je istakao:

''Nije slučajno što smo odlučili da posjetimo Budvu već na samom početku ovog partijskog obilaska naših inicijativnih odbora. Mi jesmo, uglavnom, mladi ljudi, ali smo vrlo brzo shvatili da bez jake stranačke infrastrukture ne možemo puno postići. Otuda i tromjesečni Plan rada na kom smo radili poslednjih nedelja i koji danas sa ponosom i sa velikim očekivanjima prezentujemo budvanskom odboru. Ovaj plan rada koji podrazumijeva više dimenzija od kojih je glavna formiranje mjesnih odbora u svim opštinama, predstavljaće magistralu kojom ćemo se kretati u narednom periodu. Bez dileme Prava Crna Gora, sa ovakvim timom, koji svakodnevno radi, već je nezaobilazan politički faktor u Budvi, i, zašto ne reći, faktor bez kog se neće moći formirati nijedna iduća vlast.'' Zaključio je Milačić.

Član Inicijativnog odbora Prave Crne Gore u Budvi, Luka Liješević, je istakao:

''Budva je danas, u 21. vijeku, postala grad bez izlaza na more. Budvani ne žive sa morem. Mnogi mještani, posebno misleći na starobudvane, više nemaju izlaz na plaže na kojima su nekad provodili djetinjstvo i mladost. Problem parkinga postaje nepodnošljiv, preskupi mobilijar na plažama nastavlja da odbija goste, rampe na svakom čošku, taksi usluge koje znaju biti paprene i drugi, životno važni problemi Budvana, biće glavni fokus našeg rada u Budvi.'' Zaključio je Liješević.

Kordinator Prave Crne Gore za Budvu Aleksandar Franeta istakao je da se Prava Crna Gora u Budvi kreće u dobrom pravcu, te još jednom istakao da je dobar i kolegijalan odnos među opozicionim partijama u Budvi zapravo ključ povjerenja i glavna brana da se ljudi koji su devastirali Budvu nikad više ne vrate na pozicije koje su decenijama obavljali.

Na sjednici je formiran Pravni tim na čelu sa pravnikom Jovanom Radonjićem koji će pružati besplatno pravno savjetovanje svim građanima Budve u okviru rada inicijativnog odbora u kancelariji Prave Crne Gore u tom gradu, saopšteno je iz Prave Crne Gore.