17-08-2016

Pravi duh olimpizma na djelu: Ovako su dvije atletičarke oduševile svijet!

Amerikanka Ebi D Agostino i Novozelanđanka Niki Hamblin zaslužne su što će kvalifikaciona trka na 5.000 metara u Riju ostati upamćena u istoriji Olimpijskih igara.

Pravi duh olimpizma na djelu: Ovako su dvije atletičarke oduševile svijet! | Radio Televizija Budva

Naime, te dvije atletičarke pokazale su šta je pravi duh olimpizma te da ima nešto vrednije od rezultata.

Na četiri kruga do kraja Amerikanka Ebi se saplela i pala i tom prilikom udarila i Novozelađanku Hamblin i nju spriječila da u tom trenutku nastavi trku.

Ebi se ustala, smogla je snage da nastavi, ali kada je vidjela da se Hamblin žali na povredu prišla joj je i rekla da moraju zajedno da nastave trku da će uspjeti da prođu kroz cilj.

Zajedno su nastavile da trče, ali u finišu se dogodio još jedan detalj koji je sve oduševio. Naime, Ebi je prilikom pada povrijedila koljeno, pa je tek pred kraj trke osjetila jake bolove i nije mogla dalje.

Međutim, vrijeme je bilo da i Novozelađanka uzvrati istom mjerom, pomogla je Ebi da zajednu prođu kroz cilj.Njih dvije su nakon trke izjavile da se uopšte ne poznaju te da su se prvi put vidjele upravo u tim kvalifikacijama.

Na kraju, zauzele su posljednje dvije pozicije, ali one su istinske pobjednice Olimpijskih igara u Riju.

Nakon trke stigla je i zaslužena nagrada za ljudskost. Naime, MOK je saopštio da će Ebi i Hamblin, ukoliko budu spremne, učestvovati u finalu trke na 5.000 metara. Ove djevojke su to zaista i zaslužile!