21-04-2021

Praznična instalacija ispred Starog grada oštećena, postavljanje nove uoči Vaskrsa

Turistička organizacija opštine Budva ovogodišnje uskršnje praznike obilježava u skladu sa epidemiološkim mjerama i sa tim u vezi, na znatno skromniji način nego što je to bilo uobičajeno proteklih nekoliko godina.

Praznična instalacija ispred Starog grada oštećena, postavljanje nove uoči Vaskrsa | Radio Televizija Budva

Na Trgu ispred Starog grada postavljene su uskršnje instalacije i umjetnička djela koji bi trebalo da dočaraju prazničnu atmosferu u kojoj uživaju prije svega naši najmlađi. Ono što se ovih dana nažalost moglo primijetiti, jeste da je dekoracija značajno osiromašena uslijed ošetećena prouzrokovanih nepažnjom posjetilaca.


Iako su na samu ogradu koja okružuje instalacije i velika uskršnja jaja postavljena upozorenja da se isti ne smiju dirati, prije svega zbog bezbjednosti djece, ali i zbog očuvanja autentičnih djela umjetnika Budve i rentirane instalacije, nažalost, pojedina djeca nijesu doživjela ozbiljno ova upozorenja, pa su uskršnja jaja vidno oštećena, a nakon toga i uklonjena.



"Nova uskršnja jaja će biti postavljena uoči pravoslavnog Vaskrsa, a ovom prilikom još jednom molimo roditelje i djecu da čuvamo djela lokalnih umjetnika i same instalacije. Povodom katoličkog Uskrsa, Turistička organizacija opštine Budva je obradovala djecu slatkim iznenađenjima, a isto se priprema i za pravoslavni Uskrs, čemu se, vjerujemo, veoma raduju naši najmlađi. Podsjećamo još jednom sve naše sugrađane i goste da prilikom boravka na trgu obavezno vode računa o aktuelnim epidemiološkim mjerama", kazali su za portal RTV Budva, iz TOB-a.



D.P.