27-11-2019

Predsjednik Carević i odbornici DF-a protiv gradnje u Miločerskom parku

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević učestvovaće na građanskom protestu za obustavljanje gradnje u Miločerskom parku, a protestu će se pridružiti i odbornici Demokratskog fronta.

Predsjednik Carević i odbornici DF-a protiv gradnje u Miločerskom parku | Radio Televizija Budva

"Podsjećamo građane Budve da je naš odbornički klub glasao za Odluku o utvrđivanju javnog interesa radi zaštite i očuvanja Miločerskog parka 2017. godine, i kao principijelan politički subjekt niko ne treba da ima dilemu da ćemo podržati ovu inicijativu i građanski otpor devastaciji poslednje oaze neuništene prirode", navodi se u saopštenju za javnost, koje potpisuje šef Službe predsjednika Opštine Budva Nikole Jovanović.

Prema njegovim riječima, njih nema potrebe da poziva ni predsjednik Skupštine dopisima, ni koalicioni partneri putem medija, da podrže ono što su, kako dodaje, odavno prepoznali kao interes grada i građana, iako je prvi protest zakazan mimo konsultacija koalicionih partnera sa njima i iza leđa Demokratskog fronta.

"Možda neko misli da na ovaj način treba krenuti u predizbornu kampanju i koristiti borbu za zajednički interes za sitne političke poene, ali mi nemamo problem sa sujetom i bićemo na svakom mjestu gdje građani brane svoja prava i mislimo da je ovo dobar razlog da se okupimo, da zajedno pošaljemo snažnu poruku da ne želimo gradnju na tom lokalitetu i da ćemo učiniti sve da sačuvamo rijetko preostale zelene površine i zaustavimo dalju devastaciju Budve", zaključuje se u saopštenju.



Podsjetimo, kako je ranije najvaljeno, drugi prostest za očuvanje Miločerskog parka planiran je za petak, 29. novembar, sa početkom u 10 časova.