18-08-2022

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović organizovao hitan sastanak povodom problema buke

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović danas je u svom kabinetu organizovao sastanak sa ciljem rješavanja problema buke i bespravnih privremenih objekata tokom ljetnje sezone na području budvanske opštine.


Foto: Služba protokola Opštine Budva

Kako je saopšteno iz Službe protokola Opštine Budva, sastanku su prisustvovali ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, načelnik Centra bezbjednosti Budva Nikola Terzić i načelnik Komunalne policije i inspekcije Miloš Tajić.

"Na sastanku je između ostalog konstatovano da problem buke kontakt zone, posebno kod Starog grada, ali i u drugim djelovima opštine, predstavlja jedan od većih izazova za dobru turističku sezonu te da je neophodno što prije preduzeti neophodne mjere prema onima koji ne poštuju Odluku o komunalnom redu na teritoriji opštine Budva. Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović izrazio je spremnost Ministarstva da pomogne Opštini Budva u rješavanju problema ove, ali i u pripremi naredne turističke sezone posebno kad je u pitanju nedovoljan broj komunalnih policaja i inspektora", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o nelegalno postavljenim privremenim objektima i uređajima na budvanskom šetalištu.

"Načelnik Centra bezbjednosti Nikola Terzić ukazao je na probleme sa kojima se suočava komunalna policija u svom radu, nedovoljan broj komunalnih inspektora i policajaca, ali je dodao da će ova služba, s obzirom na to da smo gotovo na kraju sezone, odmah početi sa primjenom represivnih mjera kako bi se uveo komunalni red. Na pomenutom sastanku dogovoreni su i dalji koraci na polju saradnje i koordinacije u svim oblastima od zajedničkog interesa", zaključuje se u saopštenju.