21-02-2023

Predsjednik Opštine Budva upriličio prijem povodom učešća pripadnika Službe zaštite i spašavanja u akciji traganja u Turskoj

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović danas je upriličio zvaničan prijem za v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Miodraga Bešovića, načelnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva Dragana Božovića i dvojicu pripadnika Službe zaštite i spašavanja Iliju Bogetića i Iva Stanišića.


Foto: Služba predsjednika Opštine Budva

Povod za sastanak, kako su kazali iz Službe predsjednika Opštine Budva, bio je učešće pripadnika Službe zaštite i spašavanje Opštine Budva u Timu za traganje i spašavanje iz ruševina koji je shodno Odluci Vlade Crne Gore boravio u Turskoj, a koji je sačinjavao 18 vatrogasaca-spasilaca i pet pripadnika Direktorata za zaštitu i spašavanje.

Kako su napomenuli u saopštenju, načelnik budvanske Službe zaštite i spašavanja, Dragan Božović, po zahtjevu Direktorata za vanredne situacije Crne Gore, a po odobrenju predsjednika Mila Božovića, uputio je dvojicu pripadnika Službe zaštite i spašavanja koji su obučeni za spasavanje iz ruševina.

"Ovom prilikom, v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore, Miodrag Bešović zahvalio se predsjedniku Opštine Milu Božoviću na izuzetnoj dosadašnjoj saradnji, a pripadnicima Službe na pokazanoj profesionalnosti i humanosti. Istakao je da su budvanski vatrogasci dali značajan doprinos u Timu za traganje i spašavanje koji je boravio u Turskoj. Zahvalio se i na brzoj reakciji Opštini Budva i predsjedniku Milu Božoviću ne samo u ovom slučaju već i u svim situacijama kada se Direktorat za zaštitu i spašavanje obraćao Službi zaštite i spašavanja Opštine Budva", naveli su u saopštenju.

Predsjednik Milo Božović je ovom prilikom ukazao da Opština Budva i Direktorat za zaštitu i spašavanje imaju izuzetnu saradnju koja je uspostavljena od kada se na njegovom čelu nalazi Miodrag Bešović koji je od prvog trena pokazao razumijevanje za potrebe Opštine Budva i njene Službe za zaštitu i spašavanje.

"Ujedno se zahvalio na srdačnoj posjeti i konstantnoj podršci Opštini Budva, uz nadu da će saradnja lokalne uprave i direktorata u narednom periodu biti još intenzivnija i uspješnija", zaključuje se u saopštenju.