21-02-2020

Predsjednik Opštine svečano otvorio Dan škole SMŠ “Danilo Kiš”

U SMŠ "Danilo Kiš" danas se obilježava Dan škole, a ujedno i 42. rođendan po redu. Predsjednik Opštine Budva Marko Carević prisustvovao je svečanoj sjednici gdje se obratio srednjoškolcima, uvaženom direktoru i poštovanim profesorima škole.



"Srednja Škola „Danilo Kiš“ je jedna od najznačajnijih obrazovnih institucija grada Budve.

Iako važnost ove škole odavno prevazilazi okvire našeg grada.

Ovo je ustanova u kojoj se više od četiri decenije obrazuju naši mladi, učeći od profesora vještine i znanja potrebna za svijet u kojem živimo.

Pripremajući učenike stručnih škola za rad u privredi, a gimnazijalce za nastavak akademskog života SŠ „Danilo Kiš“, bila je i ostala rasadnik privredne i kulturne elite našeg društva.

Ova škola nosi ime jednog od najvećih svjetskih pisaca, Danila Kiša, a prijatelji škole bili su mnogi veliki pjesnici i književnici.

Škola koja je dala Oktoihe i dobila najveća pedagoška priznanja, škola čiji je Debatni klub učestvovao i osvajao nagrade na svim meridijanima, škola čiji su učenici osvajali nagrade na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima – to je ono po čemu danas prepoznajemo školu „Danilo Kiš“.

Na ponos cijelom gradu i državi ova škola je, u ne tako lijepim vremenima, bila svetionik vrijednosti vrline i vjere da se društvo može radom, trudom i znanjem učiniti boljim.

U radu i razvoju ove ustanove Opština Budva bila je i biće nesebična podrška i oslonac.

Čestitam svim zaposlenima i vama dragi učenici ovaj jubilej u želji da i dalje predano čuvate ime i slavu ove važne obrazovne ustanove", istakao je predsjednik Opštine u svom obraćanju.