31-05-2016

Predsjednik Popović primio predstavnike taksi kompanija

Predsjednik Opštine Budva doc. dr Srđa Popović primio juče sa svojim saradnicima, predstavnike četri taksi kompanije, Terra taxi, Hello taxi, Sany taxi i Vip Taxi, kao i preduzetnike koji u svojstvu fizičkih lica obavljaju taksi djelatnost na teritoriji opštine Budva.

Predsjednik Popović primio predstavnike taksi kompanija | Radio Televizija Budva

Na sastanku je bilo riječi o nekoliko otvorenih pitanja, a tiču se cijene zakupa taksi stajališta, uslova korišnjenja stajališta duž cijele teritorije budvanske Opštine i ispravnosti licenci za obavljanje auto-taksi prevoza.

Nadalje, na jučerašnjem sastanku predsjednik Opštine Budva obavjestio je prisutne da je u Opštini Budva formirana Komisija sa zadatkom da utvrdi da li postojeće licence i izvodi iz licenci ispunjavaju uslove propisane Zakonom o drumskom saobraćaju i skupštinskom Odlukom o organizaciji i načinu obavljanja auto - taksi prevoza, kao i da se donese odluka o oduzimanju licenci taksistima koji ne ispunjavaju uslove.

Ovakav način uređenja auto-taksi prevoza biće zastupljen do donošenja novog Elaborata o regulaciji saobraćaja i javanog prevoza, nakon čega će biti donešena i nova skupštinska Odluka o organizaciji i načinu obavljanja auto- taksi prevoza na teritoriji Opštine Budva, kako je to i predviđeno prethodnom.