23-02-2022

Predstavnici Agencije za investicije u posjeti Akademiji znanja: Moguće pribavljanje privremene upotrebne dozvole

V.d. direktora Agencije za investicije Mladen Grgić i pomoćnik direktora Andrej Lakić posjetili su Akademiju znanja Budva i razgovarali sa izvršnom direktoricom Valentinom Bellenger i predsjednikom Upravnog odbora Aleksandrom Franetom o potrebama Akademije u domenu investicionih ulaganja.


Foto: Akademija znanja

Kako je saopšteno našem portalu iz Akademije znanja, na sastanku je bilo riječi o mogućnosti pribavljanja privremene upotrebne dozvole, s razlogom što je za dobijanje konačne potrebno da se okonča postupak koji je Opština Budva pokrenula protiv “Cijevne komerc”.

"Ovim bi se konačno stekla mogućnost da otpočne sa radom privatna E- Gimnazija, a takođe bi se mogle otvoriti katedre pojedinih fakulteta, koji su već izrazili svoju zainteresovanost. Bilo je razgovora i o mogućnostima stavljanja u funkciju četvrtog sprata Akademije, kao i pribavljanja saglasnosti za postavljanje solarnih panela, koje će donirati turska kompanija", kazali su.

U dijelu javno - privatnog partnerstva, razgovarano je o valorizaciji placa u blizini Akademije čiji je vlasnik Opština Budva, ukoliko bi Skupština opštine dala svoju saglsnost i podršku. Na pomenutom platou mogao bi se, kako su kazali, izgraditi novi objekat, studentski dom.

"Izgradnjom takvog objekta proširila bi se ponuda Akademije znanja, jer bi se omogićilo održavanje kongresa, boravka studenata i gostujućih profesora. Posebno je istaknuto da bi se, time, otvorila nova radna mjesta, odnosno mogućnosti zaposlenja mladih ljudi, što je neophodo i prioritetno", istakli su iz Akademije znanja.