19-05-2023

Predstavnici nevladinih organizacija preuzeli ključeve od terena i prostorija na Jazu

Nevladine organizacije „Jaz-Mrčevo polje“ i „,Jaz Plaža“ obavještavaju javnost da su njihovi predstavnici preuzeli ključeve od sportskih terena i prostorija na Jazu, te da je primopredaja izvršena mirnim putem.


Jaz, Foto: Arhiva

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Nevladine organizacije „Jaz-Mrčevo polje“ i „,Jaz Plaža“ obavještavaju javnost, da su i pored nemilih događaja od ponedeljka na Jazu, dana, 17.05.2023. godine, preuzeli ključeve od sportskih terena i prostorija.

Primopredaja je izvršena mirnim putem i dobrovoljno od strane Mediteranskog sportskog centra, odnosno lica ovlašćenog na predaju Nenada Filipovića, trenera FK Zeta, i u prisustvu zaposlenog u Mediteranskom sportskom centru. Potom smo dali saglasnost i ustupili na besplatno korišćenje sportske terene i objekte Nenadu Filipoviću, organizatoru međunarodnog turnira ,,Trofej Budva 2023", a koji je otvoren danas na Jazu.

Nadamo se i pozivamo i ostale opštinske organizacije, TO Budva, Mjesnu zajednicu Jaz i JP Morsko dobro, koji neovlašćeno koriste preostale prostorije da predaju ključeve od istih, a na što smo ih pozvali Dopisom od 18.05.2023. godine.

Takođe želimo i da najavimo da ćemo, nakon praznika, sazvati konferenciju za medije na kojoj ćemo iznijeti hronologiju događaja koja je prethodila incidentu na Jazu, izazvanom pasivnošću Opštine Budva da se odazove brojnim pozivima za razgovor i rješavanje problema, kao i uslijed nemogućnosti kontrolisanja njenih predstavnika.