02-12-2021

Premijer Krivokapić razgovarao u Budvi sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Zoranom Tegeltijom

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se na marginama Samita predsjednika vlada Centralno-evropske inicijative sa predsjedavajućim Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoranom Tegeltijom.


Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Krivokapić istakao je da ga raduje ponovni susret sa predsjedavajućim Tegeltijom, poručivši da su odnosi dvije zemlje prijateljski, te da je neophodno raditi na unapređenju svih oblasti od obostranog interesa.

"Premijer je ocijenio da je stabilan i siguran region preduslov prosperiteta svih zemalja u njemu, a dobrosusjedski odnosi i evropska integracija ključni za ekonomski i infrastrukturni razvoj. Predsjednik Vlade naglasio je da je za Crnu Goru od posebnog interesa unapređenje saobraćajne infrastrukture, koja predstavlja preduslov, kako za povećanje prometa ljudi, tako i za sveukupnu ekonomsku saradnju. Premijer Krivokapić saopštio je i da su ohrabreni najavama da će aktivnosti na saobraćajnici Šćepan polje – Foča, započeti uskoro sa realizacijom", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Predsjedavajući Tegeltija je rekao da je otvoren prostor za dalji razvoj i unapređenje biltreralne saradnje i naglasio da je od posebne važnosti nastavak saradnje na poboljšanju komunikacione povezanosti dvije države kako bi se povećala trgovinska razmjena i olakšalo putovanje građana.

"Predsjedavajući Tegeltija je rekao da postoji potreba građana obje zemlje da se ovi prostori učine boljim za život, a to se može postići samo kontinuiranim dijalogom, poboljšanjem infrastrukture i jačanjem ekonomske saradnje. S tim u vezi, izrazio je zahvalnost premijeru Krivokapiću na pozivu za dolazak na Samit šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi", navodi se u saopštenju.