04-04-2022

Prijava građana: Na trafici u Budvi nisu dobili račun

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 38 pritužbi, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne, ali i jedna pohvala.

Prijava građana: Na trafici u Budvi nisu dobili račun | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Pohvala se odnosila na kafić Old Town u Nkšiću.

Najveći broj pritužbi i ove sedmice se odnosio na neizdavanje fiskalnih računa, ali i na konzumaciju duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru i nelegalan rad.

Prema evidentiranim prijavama fiskalne račune ne izdaju Smart Med, Karipuana, pekare As i Gali, brza hrana Gurman, Home of Gyros by Naky's i Sicilija u Podgorici, prodavnica Grmeč, market Panorama 2 i Gradska pivnica u Mojkovcu, trafika u Budvi, kafić Pasaž i San Remo u Nikšiću, Creed Shisha bar u Rožajama, prodavnica Voćko u Herceg Novom, kafe Sport u Pljevljima, restoran Cvijo u Baru i burekdžinica Tara na Cetinju.

Građani su se žalili da se u kafićima Galerija i Vibes u Nikšić konzumiraju duvanski proizvodi, da kafići Koloseum i Garden u Pljevljima rade bez odobrenja, da taksi Luks iz Nikšića nelegalno posluje i krši program Evropa sad, da u podgoričkom Soko Gymu zapsoleni nijesu osigurani, a Vodovod Kotor zapošljavanje bez konkursa.

Evidentirana je pritužba da vlasnik taksija Luks iz Nikšića zbog ranijih prijava provjerava zaposlene i zabranjuje im da komuniciraju sa narodom.

Građani su se žalili na povredu potrošačkih prava u Okovu u Podgorici, zbog odbijanja da u roku od sedam dana od kupovine zamijene uređaj koji ne radi, kao i na rad neimenovane firme koja održava ulaz u zgradi u Danilovgradu.

Zaposleni u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Baru žalili su se da nijesu dobili naknadu za prekovremeni rad, a evidentirane su i pritužbe na neljubazno osoblje u Domu zdravlja u Baru, kao i na primanje mita u barskoj Bolnici.

Građani su se žalili i na kanalizaciju, smeće, nemogućnost prilaza plaži u Ulcinju i radioaktivne detektore požara u Institutu Igalo.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.