09-04-2020

Prijava protiv funkcionera lokalne samouprave u redovnom postupku

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru naložilo je policiji u Budvi da protiv pet funkcionera lokalne sampuprave u redovnom postupku podnese krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Prijava protiv funkcionera lokalne samouprave u redovnom postupku | Radio Televizija Budva

Tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru je 7. aprila obaviješten od policijskih službenika da je došlo do kršenja naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

"Četiri lica (D.B., P.I., N.J. i M.M.) su zatečena kod lica M.B. kojem je od ranije izrečena mjera samoizlolacije", kaže se u saopštenju.

Kako je ovom licu navedena mjera određena zbog putovanja u zemlju u kojoj je registrovana zarazna bolest izazvana koronavirusom, zbog opasnosti od širenja bolesti zbog kontakta sa već izolovanim M.B., sanitarna inspekcija je i tim osobama odredila samoizolaciju.

"Upravi policije CB Budva naloženo da protiv svih pet osumnjičenih u redovnom postupku podnese krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", kaže se u saopštenju kotorskog tužilaštva.