15-10-2023

Prijava zbog prijetnji pripadnicima LGBTIQ zajednice

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su, postupajući po prijavi da je na jednom portalu postavljen komentar uvrijedljive i prijeteće sadržine na štetu pripadnika LGBTIQ zajednice, protiv jednog lica podnijeli prekršajnu prijava, a potom pretresom pronašla i preventivno oduzeli oružje i municiju u legalnom posjedu.

Prijava zbog prijetnji pripadnicima LGBTIQ zajednice | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, Vijesti

"Pljevaljska policija je protiv M.A. (36) podnijela prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, a koji je izvršio postavljanjem uvrijedljivog i prijetećeg komentara na štetu pripadnika LGBTIQ zajednice", saopšteno je iz Uprave policije.

Potom je, kako je saopšteno, policija iz preventivnih razloga, a na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog sudu u Pljevljima, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi srodnik gore pomenutog lica i privremeno oduzela dvije lovačke puške, dva pištolja i 220 komada municije u legalnom posjedu.

"Pronađena municija i oružje biće predmet upravnog postupka u skladu sa Zakonom o oružju", zaključeno je u saopštenju Uprave policije.