02-10-2021

Primorski derbi završen bez golova

Fudbaleri Petrovca remizirali su sa Mornarom u meču 10. kola Telekom Prve crnogorske lige koji je odigran večeras u Baru. Utakmica na stadionu Topolica završena je bez golova.


Foto: FSCG

Barani su više napadali u prvom poluvremenu, a već u 9. minutu dodijeljen im je jedanaesterac koji nije iskoristio Petar Grbić. Petrovac je u dva navrata pokušao preko Marka Miličkovića i to je bilo sve od "nebesko-plavog" tima u prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu ekipe su se smjenjivale u inicijativi. Veliku šansu za Petrovac nije iskoristio Aleksandar Vujačić, kod Mornara u samom finišu susreta Ognjen Rolović pogodio je prečku.

Tim Vladimira Jankovića u ovom susretu bio je oslabljen izostankom iskusnog veziste Petra Vukčevića, glavnog organizatora igre ekipe.

Na kraju podjela bodova na stadionu Topolica i treći remi Petrovčana u sezoni. Razlika između primorskih prvoligaša i dalje iznosi dva boda u korist Mornara, koji se na tabeli izjednačio sa Iskrom na drugom mjestu, dok Petrovac drži četvrtu poziciju sa 15 bodova, ali i utakmicom više od Rudara, Budućnosti i Dečića koji sjutra igraju mečeve.

Sutjeska povećala prednost

Aktuelna runda otvorena je juče utakmicom između Jezera i Iskre, u kojem su Plavljani napravili iznenađenje i slavili minimalnim rezultatom.

Sutjeska je porazila Podgoricu u gostima sa 2:1 u večerašnjem duelu i osamila se na vrhu tabele sa devet poena više od Iskre.

Mečevi Zeta - Dečić i Budućnost - Rudar na programu su sjutra.


M.S.