06-02-2020

Prioritet rada Udruženja penzionera Budva raspodjela novčane pomoći socijalno ugroženim penzionerima

Planom aktivnosti budvanskih penzionera planirano je da početkom marta bude održana redovna skupština na kojoj će biti utvrđen redosled godišnjih aktivnosti, kao i i do sada prioritet u radu udruženja, biće raspodjela novčane pomoći socijalno najugroženijim penzionerima.

Prioritet rada Udruženja penzionera Budva raspodjela novčane pomoći socijalno ugroženim penzionerima | Radio Televizija Budva

Pored raspodjele zimnice, prijavljivanja za raspored korišćenja odmora u rekretaivnim centrima, prioritetna aktivnost Udruženja penzionera jeste dodjeljivanje mateirjalne pomoći socijalno najugroženijim penzionerima.

"Svake godine obuhvatimo skoro 30 posto penzionera našeg udruženja, to je oko 300 penzionera, a prošle godine i početkom ove godine obuhvatili smo oko 400 ljudi, od fonda Ministarsva rada i socijalnog staranja i fonda PIO, prema procentu penzionery dobili smo 7.000 eura i to sada dijelimo, po 50 eura" kazao je Nikola Zec, predsjednik udurženja.

Zec je zadovoljan saradnjom sa Opštinom Budva koja je uvijek spremna da im pomogne, lokalna smaouprava obećala je rješavanja stambeniog pitanja penzionerima koji nemaju sopstveni krov nad glavom.

"Jedan broj penzionera je proveo radni vijek u opštini Budva a nije uspio da riješi taj problem, stoga smo dobili obećanje predjsednika Opštine Budva da će riješiti stambeno pitanje za određeni broj penzionera" kazao je.

Pitali smo penzionere koji su bili raspoloženi da sa nama podijele svoje mišljenje o standardu najstarije populacije i to da li su penzioneri sa juga u boljoj situaciji od ostalih.

"Čujem preko televizije da je loše njihovo stanje, ali nije ni našim penzionerima dobro. Puno nas je sa malom penzijom koji jedva sastavljamo kraj sa krajem...To su penzije do 120 eura i ne dopru ni da se ono osnovno plati" kazala je Dragica Kruščić, penzionerka.

Na vijest da postoiji mogućnost da se crnogorskim penzionerima poveća penzija ove godine, Zec je izrazio nezadovoljstvo.

"Mizerno,to je na male penzije povećanje od jednog eura...Najmanje se vodi računa o penzionerima, neki su radili po 40 godina i izgradili ovu državu, a o nama se najmanje brine" istakao je.

Pored teških finansijskih uslova u kojima žive penzioneri najvažnije je da imaju kome da se obrate , a mi smo spremni da pomognemo svima koji se nađu u teškoj sitauciji zaključio je Zec.