05-05-2019

Proljećna noć pod maskama- kiša je padala maske su sijale

Uprkos kiši i lošem vremenu Karnevalska povorka juče je krenula u 19.30h od glavne Pošte do trga ispred Starog grada, a program su vodili čuveni Buksovci.

Proljećna noć pod maskama- kiša je padala maske su sijale | Radio Televizija Budva

Velika karnevalska povorka imala je, više od 2000 učesnika iz petnaestak zemalja, među kojima su Kuba, Španija, Italija, Austrija, Ukrajina, Rusija itd.





"Karneval ne staje, njega kiše ne zaustavljaju", kazala je Marija Pjerotic direktor Karnevala."Nadam se da cemo sa nasom energijom rastjerati oblake", dodala je Pjerotić.





Marko Carević predsjednik Opštine Budva kazao je da je ovo najbrojniji karneval po broju učesnika do sad, i da je to veoma značajno kao najava ljetnje turističke sezone." Svi su dali doprinos, Opština Budva , TO Budva, NVO Festađuni, privrednici i hotelijeri koji su spustili cijene u cilju što boljeg početka sezone", dodao je Carević.






Lars Algell predsjednik Evropske federacije karnevalskih gradova je kazao da je Budva veoma ugledan član federacije. "Četvrti put sam u Budvi a drugi put na karnevalu. Atmosfera je fantastična a ja sam veoma ponosan što sam opet ovdje", naglasio je Lars Algell.