13-02-2023

Promocija knjige „Pun kofer priča“ Milana Ružića

Knjiga "Pun kofer priča" Milana Ružića biće predstavljena u srijedu, 15. februara sa početkom u 19 časova u holu Akademije znanja u Budvi. O knjizi će pored autora Milana Ružića govoriti književni kritičar Želidrag Nikčević, a promociju će voditi Stanka Stanojević.



„Pun kofer priča“ (Laguna, 2022) je zbirka tematski raznorodnih kratkih priča izvanredno osmišljenih i zaokruženih. One prate sazrijevanje, ljubavne nedoumice i trzavice, ali i vrlo ozbiljna promišljanja o nacionalnim temama.

Autor kaže da je knjiga nastala kao rezultat beskrajnih šetnji prilikom dvogodišnjeg posrnuća čovječanstva uslovljenog kovidom.
Milan Ružić rođen je u Čačku. Osnovne i master studije završio je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Katedri za opštu lingvistiku.

Autor je knjiga kratke proze „Nekad, neko, negde“, „Naše su samo reči“, „Narod za izdavanje“. Ovo je njegova četvrta knjiga. Pored književnog rada, Ružić se ističe i redovnim pisanjem kolumni (portal "Iskra" i nedjeljnik "Pečat"), koje preuzima preko četrdeset štampanih i elektronskih medija u Srbiji i inostranstvu.
Osvrte na Ružićeve priče pored ostalih dali su: Dušan Kovačević, Emir Kusturica, Matija Bećković.