23-11-2023

Promocija u Hrvatskoj: Veliko interesovanje za novogodišnje praznike i aktivni zimski odmor u Crnoj Gori

U susret zimskoj turističkoj sezoni, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je pres konferencije i promotivne događaje u Dubrovniku i Splitu.


Foto: NTO CG

Na pres konferenciji u Dubrovniku, koja je održana 20. novembra prezentovana je zimska turistička ponuda naše destinacije, s posebnim fokusom na novogodišnje praznike. Među brojnim medijima koji su prisustvovali konferenciji, našli su se predstavici HRT, Dubrovačke televizije, Dubrovački Vijesnik/Slobodna Dalmacija, Nova TV, TV Libertas, TV Jadran Vijesti i brojnih portala.

Tom prilikom, savjetnik direktorice NTO CG Amel Dedeić je iskazao zadovoljstvo povodom predstavljanja Crne Gore u Hrvatskoj.

“Vjerujemo da će zahvaljujući bogatom programu tokom praznika, kao i uređenim skijalištima i poboljšanim smještajnim kapacitetima, Crna Gora biti destinacija koju će turisti iz Hrvatske sve češće birati za svoj odmor. Unaprijeđenost turističke ponude i destinacijskog imidža Crne Gore pokazuju statistički podaci o posjećenosti destinacije i brojna priznanja iz inostranstva. Jedan od njih je istraživanje Evropske komisije za putovanja, prema kojem se Crna Gora u kontinuitetu već duže od godinu dana nalazi među TOP 10 najbolje ocijenjenih destinacija u njihovim mjesečnim istraživanjima, što pokazuje da smo sve konkurentniji u regionu”, kazao je Dedeić.

Tokom promocije u Dubrovniku atraktivni praznični programi i ponuda skijališta zainteresovali su okupljene da se okušaju u nagradnoj igri, koju su priredili Skijališta Crne Gore, kao i lokalne turističke organizacije Nikšića i Žabljaka.

“Prije događaja, nisam bila detaljno upoznata sa zimskom turističkom ponudom u Crnoj Gori. Mogu reći da sam prilično oduševljena”, rekla nam je po završetku promocije Ljubica Jurič, urednica i novinarka u Medijskom malom servisu.

Nakon promocije u Dubrovniku, organizovan je promotivni događaj u Splitu, koji je privukao veliki broj posjetilaca. Zvuci Gradske muzike Kotora zainteresovali su brojne građane Splita da saznaju više o novitetima tokom zimske sezone u Crnoj Gori

Veliko interesovanje za turističku ponudu naše destinacije potvrdili su brojni novinari i zvanice iz hrvatske turističke industrije, koji su prisustvovali pres konferenciji u Splitu.

“Čast nam ugostiti kolege iz Crne Gore koji su nam prezentovali svoju ponudu, a time nam dali i dodatni motiv da posjetimo njihovu zemlju. Crna Gora je zemlja sa bogatom kulturom, istorijom i prirodom, koja se nalazi na samo par sati od Splita, što je čini atraktivnom destinacijom. Činjenica je da smo jedni drugima sve češći gosti tokom čitave godine”, kazala je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Ona je u ime domaćina, zajedno sa predstavnicima NTO CG i članovima Gradske muzike Kotora, prošetala gradom i splitskom rivom i zainteresovanim građanima podijelila informacije o crnogorskoj ponudi.

Nakon konferencije, upriličen je i prijem za novinarske ekipe i goste, među kojima je bio i Joze Tomaš, predsjednik Županijske komore Split. Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa cijenama i ponudom za predstojeće praznike, te da uz muziku klape Castel Nuovo okušaju sreću u nagradnoj igri u kojoj su lokalne turističke organizacije Nikšića, Žabljaka, Tivta i Skijališta Crne Gore podijelili više nagrada, poput porodičnog vikenda aranžmana sa ski pasom na Vučju i na Žabljaku za dvoje, noćenje u Tivtu sa korišćenjem spa centra i dvodnevni, trodnevni i sedmodnevni ski pas na Skijalištima Crne Gore.

Novinarka magazina “PLACE2GO”, Damjana Domanovac, ističe da je prilično zadovoljna Crnom Gorom, koja je poznata po svojoj prirodi.

“Ta ista priroda kada obuče snježno ruho pretvara se u atraktivna mjesta za zimske sportove i skijališta, u koja se posljednjih godina ulažu značajna sredstva. O crnogorskim skijalištima i programima smo više saznali na pres konferenciji u Splitu. Sve pohvale organizatorima, ali i prezenterima koji su zimsku turističku ponudu Crne Gore predstavili u najljepšem svjetlu”, rekla je Domanovac.

Svoje utiske sa promocije podijelili su i poznati influenseri poput Vedrane Ilić, Ivane Blažoti, Barbare Vešanović Gašić, Jelene Hrga i drugi koji su pozvali pratioce da iskoriste bogatu zimsku ponudu Crne Gore i atraktivan praznični program.

Pored NTO CG, u Dubrovniku i Splitu su se predstavile i lokalne turističke organizacije Žabljaka, Nikšića, Tivta, Kotora, Herceg Novog, Cetinja i Tuzi, kao i Skijališta Crne Gore.