19-05-2021

Promovisaće Crnu Goru kao turističku destinaciju

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) i Javno preduzeće (JP) Morsko dobro dogovorili su saradnju na promociji Crne Gore kao turističke destinacije.

Promovisaće Crnu Goru kao turističku destinaciju | Radio Televizija Budva

Foto: NTO

Direktorica NTOCG, Ana Tripković Marković, ugostila je predsjednika Upravnog odbora JP „Morsko dobro” Blaža Rađenovića i direktora JP „Morsko dobro“ Mladena Mikijelja.

Tripković Marković je, kako je saopšteno iz NTOCG, kazala je da je riječ o posjeti koja je značajna iz razloga što su plaže jedan od najznačajnih resursa Crne Gore kao turističke destinacije i nešto na čemu NTOCG stavlja fokus kada je u pitanju promocija.

„Sa predstavnicima Morskog dobra bilo je riječi o tome na koji način će plaže biti spremne za sezonu. Ove godine, poseban fokus je na primjeni epidemioloških mjera, i u tom smislu sam zadovoljna da čujem da sve pripreme teku dobro i da ćemo potpuno spremni dočekati sezonu”, rekla je Tripković Marković.

Na sastanku je, kako je saopšteno, bilo riječi i o zajedničkim nastupima u regionu, čije tržište je ove godine u fokusu.

Tripković Marković je rekla da će imati brojne zajedničke nastupe i u Srbiji i Bosni i Hercegovini (BiH).

„Takođe, planiramo nastupe i na drugim emitivnim tržištima. Tako da se radi o jednoj kontinuiranoj saradnji sa JP „Morsko dobro”, navela je ona.

Mikijelj se saglasio da saradnju sa NTOCG u narednom periodu treba podići na veći nivo.

Navodi se da su već danas dogovoreni prvi koraci zajedničke saradnje, koji se odnose na zajedničku promociju Crne Gore kao poželjne turističke destinacije.

Mikijelj je rekao da će početkom sljedeće sedmice zajednički nastupiti ka tržištima u regionu, i da je dogovorena promocija Crne Gore kao turističke destinacije u Srbiji i BiH.

„Nadam se da ćemo na kvalitetan način ljude u regionu informisati da su plaže spremne, da je epidemiološka situacija u zemlji mnogo stabilnija nego što je bila prethodne godine, da su granice otvorene i da će zdravstvena sigurnost svih gostiju na obali Crne Gore biti značajno poboljšana”, poručio je Mikijelj.

On je rekao da je došlo vrijeme da gostima iz regiona daju do znanja da su poželjni na crnogorskom primorju.

„Mislim da je to kroz promociju, koja se dešavala u proteklih mjesec, jasno saopšteno ljudima iz Srbije i BiH. Na nama je da tu promociju nastavimo i da na adekvatan i kvalitetan način dočekamo turiste tokom ljetnje sezone”, zaključio je Mikijelj.

Tripković Marković je sa predsjednikom Skupštine opštine Budva Krstom Radovićem razmatrala aktuelnu situaciju kada je u pitanju posjećenost Budve kao destinacije.

Ona je navela da je saradnja NTOCG sa Opštinom Budva, kao i Lokalnom turističkom organizacjiom (LTO) Budve značajna i intenzivna.

„Budva pojedinačno ima najveće učešće u turizmu Crne Gore i sa tog aspekta mi je jako značajno da smo u toku sa svim aktivnostima“, rekla je Tripković Marković.

Ona je navela da imaju i veoma intenzivnu saradnju sa LTO Budve.

„Juče sam bila njihov gost. Imali su studijsku grupu turističkih agencija iz Srbije koju je predvodio direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije – YUTA, Aleksandar Seničić“, rekla je Tripković Marković.

Kako je kazala, iz razgovora sa njima, saznali su da postoji nikad veće interesovanje turističkih agencija za Crnu Goru.

„Ono što je veoma značajno je da jedan veliki dio gostiju, pored onih koji dolaze individualno, dolazi i preko turističkih agencija”, zaključila je Tripković Marković.


Mina