18-09-2018

Prosvjetari i dalje bez riješenog stambenog pitanja

Prosvjetni radnici iz Budve sedam godina čekaju da se usele u stanove koje su, kako vjeruju, dobili uz pomoć Opštine, Sindikata i škola u kojima predaju, međutim, dan za useljenje još nije došao.

Prosvjetari i dalje bez riješenog stambenog pitanja | Radio Televizija Budva

Kako su kazali, odlučili su da jednom sedmično mirno protestuju zbog situacije u kojoj se nalaze.

"Stan čekam 14 godina, a ukupno imam 24 godine radnog staža. Sedma sam na listi u mojoj školi. Sada sam prinuđena da plaćam privatnu stanarinu," kazala je učiteljica Dragana Jelić.



Prema riječima profesora Krsta Vukovića nema nijedne stvari koja bi eventualno bila pozitivna u cijeloj ovoj priči.

"Sedam miliona od banke je potrošeno za izgradnju ovoga što vidite i što je do sada napravljeno. Očigledno je da novac nedostaje, vjerovatno da trebaju još neki milioni. Projekat od 10 miliona eura ostaje nedovršen mjesecima, radnika na gradilištu nema, kao ni inžinjera. Imali smo izjavu prije godinu dana da ćemo do maja mjeseca ove godine useliti u nove stanove. Daleko smo od useljenja, pravih informacija i istine što se tiče ovih zgrada", naglasio je Vuković.

Predstavnici druge strane ove priče, iz Sindikata prosvjete, su nam kazali da se čeka ova sedmica i sastanak sa predsjednikom Opštine Draganom Krapovićem, nakon čega će se obratiti javnosti, a do tada će bivši vlasnici zemljišta i budući vlasnici stanova ostati da čekaju, sedmu godinu.