23-02-2023

Prvi dan nastupa Budve na sajmu turizma u Beogradu prošao u znaku promocije 9. Sea Dance festivala

U okviru prvog dana 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, koji se održava od 23. do 26. februara pod sloganom „Kad je odmor nije teško“, Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa Opštinom Budva i Sea Dance festivalom, organizovala je konferenciju za medije tokom koje je premijerno predstavljena prva grupa izvođača koji će ovog ljeta nastupiti na plaži Buljarica, a istaknut je i značaj organizacije ovog festivala i lijepa saradnja Budve i Novog Sada.


Foto: TO Budva

„Sea Dance festival doprinosi afirmaciji Budvе kao svjetski poznatе dеstinacijе i dovodi nam publiku sa svih mеridijana. Naša obavеza jе da svе koji dođu prihvatimo otvorеnog srca i prikažеmo sе kao dobri domaćini, što smo, vjеrujеm, dokazali u svim godinama kojе su iza nas, kada su posjetioci bili izuzеtno zadovoljni i programom fеstivala i posjеtom Budvi. Saradnja sa kompanijom „My EXIT Adventure“ iz Novog Sada svih ovih godina jе bila na izuzеtnom nivou i još višе jе učvrstila vеzе kojе njеguju Budva i Novi Sad još od 1995. godinе i uspostavljanja pobratimskih odnosa izmеđu naših gradova.“ istakao je Milo Božović, predsjednik Opštine Budva.


Foto: TO Budva

Na konferenciji je govorio i Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT-ove festivalske grupacije.

„Sea Dance je, nakon EXIT-a, prvi festival kojim smo započeli širenje po svijetu. To je jedan od razloga zbog kojeg naš morski festival ima posebno mjesto u srcu festivalske porodice. Dovodimo dva najaktuelnija izvođača elektronske scene, čiji žanrovi spadaju u globalno najpopularnije, i očekujemo da će to, uz prelijepu plažu na kojoj se dešava festival, biti razlog za dolazak posjetilaca iz cijelog svijeta.“ rekao je.


Foto: TO Budva

Zvonimir Đukić Đule (Van Gogh) naglasio je koliko se raduje nastupu na Sea Dance festivalu ove godine – „EXIT tim decenijama unazad pomijera kreativne granice svojih festivala, dok Sea Dance budi čula na jednom posebnom energetskom nivou. Miris ljeta u vazduhu, lineup kreiran za svačiji ukus, velika bina i što je najvažnije – uvijek dobro raspoložena publika iz regiona i inostranstva sa istom željom – da se vrhunski provedu. Na binu Sea Dance festivala popećemo se puni energije, spremni da na naš zvuk već u prvoj sekundi čujemo publike huk, a onda slijedi uzbudljivo muzičko putovanje. Dođite da zajedno nacrtamo i obojimo još jednu nezaboravnu ljetnju noć. Čekamo vas!“ poručio je posjetiocima i brojnim medijima.


Foto: TO Budva

Jedna od najtraženijih imena elektronske scene – ARTBAT i Indira Paganotto su prva imena ovogodišnjeg Sea Dance festivala uz Van Gogha, Senidu, Crni Cerak & Lacku. Festival će i ove podržati crnogorsku elektronsku scenu, čijim izvođačima će biti posvijećena posebna bina. Festival će biti održan u novom terminu, od 18. do 20. avgusta, a prodaja ulaznica počinje 1. marta.

Tokom prvog dana sajamskog nastupa, na štandu Budve su organizovani i brojni poslovni sastanci i susreti sa partnerima i predstavnicima medija, dodijeljeno je prvih 14 poklona u okviru nagradne igre, dok je predstavljanje turističke ponude budvanske rivijere upotpunila degustacija tradicionalnih primorskih poslastica.