30-07-2020

Prvi putnici iz Dubaija dolaze danas na tivatski aerodrom

Prvim letom avio kompanije "Fly Dubai" u ovoj sezoni, uz podršku Ambasade Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, očekuje se dolazak putnika iz Dubaija u Tivat, danas u 16,40 sati.


Foto: Gulfnews.com

"Direktna avio-linija na relaciji Dubai-Tivat-Dubai, posredstvom avio-kompanije "Fly Dubai" uspostavljena je 2017. godine i ima sezonski karakter. Od izuzetne je važnosti za povezivanje sa regionom Bliskog Istoka imajući u vidu rastuće turističke i investicione potencijale ovog regiona, sa kojeg se ostvaruje preko 36 miliona turističkih putovanja godišnje", saopštili su iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

"Fly Dubai" je, kako su dodali, jedna od najbrže rastućih avio kompanija regiona Bliskog Istoka koja je počela sa radom 2009. godine, uz podršku Vlade Dubaija. Kada su u pitanju letovi iz Dubaija, ova avio kompanija je, naglašavaju iz NTO, na drugom mjestu po broju prevezenih putnika.

Prema njihovim riječima, održavanje linije za Tivat i u vanrednim uslovima prouzrokovanim pandemijom virusa Covid 19 je pokazatelj interesovanja turista iz ovog regiona za Crnu Goru kao destinaciju.