01-06-2020

Prvi turisti stigli u Crnu Goru

Turisti, uglavnom iz zapadnoevropskih zemalja, počeli su da ulaze u Crnu Goru odmah iza ponoći, čim je stupila na snagu mjera ulaska bez karantina za građane država sa manje od 25 aktivnih slučajeva korona virusa na 100.000 stanovnika.


Foto: gov.me

Crna Gora od danas je otvorila sve putne granične prelaze prema susjednim državama, koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja korona virusa.

Kako je kazali prvi turisti, nije bilo problema pri ulasku u Crnu Goru.

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije dijelili su turistima koji su ulazili u Crnu Goru prigodne poklone.



(yt/vladacrnegore)

Na listi zemalja koje, za sada, ispunjavaju epidemiološke kriterijume nalaze se Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, Kosovo, Njemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Izrael, Češka, Finska i Estonija.

Ostaje privremeno zatvoren putni granični prijelaz Vraćenovići – Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Nikšić – Bileća koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.