01-07-2020

Rađenović: Grad je pod policijskom opsadom i ekonomskom blokadom

Član OO SNP Budva Jovan Rađenović poručio je da je u toku najveće pandemije XXI vijeka, koja je zadesila čitav svijet, naš grad zadesio i politički zemljotres. Kako je kazao u izjavi za javnost, grad koji glavne prihode ostavruje od turizma i koji živi za tih nekoliko mjeseci sada je pod fizičkom policijskom opsadom, kao i državnom ekonomskom blokadom."Svjedoci smo da je u toku najveće pandemije XXI vijeka, koja je zadesila čitav svijet, naš grad zadesio i politički zemljotres.
U ovom teškom trenutku kada je čitav svijet stao, mi pravimo i korak nazad", kazao je on.

Rađenović poručuje da kada se svijet ujedinjuje u borbi protiv korona virusa, mi se dodatno dijelimo.

"Umjesto da zajedno radimo na što boljoj promociji našeg grada, u jednoj od najgorih sezona u posljednje tri decenije, iz naše metropole turizma odlaze samo ružne fotografije. Predstojeća turistička sezona je i te kako izazovna i treba je dočekati što je moguće bolje, a turistima omogućiti da uživaju u čarima i ljepotama našeg grada. Međutim, ulice Budve su zamagljene i zadimljene zbog upotrebe suzavca."

Prema njegovim mišljenju, legitimno izabranim predstavnicima vlasti u Budvi se ne dozvoljava da obavljaju redovne aktivnosti koje su u nadležnosti Opštine.

"Tako da se na taj način i građanima ne dozvoljava da spremni dočekaju početak turističke sezone. Ekonomska kriza, koja pogađa naš grad i našu državu, ne zanima one koji bi zarad interesa pojedinaca mijenjali izbornu volju građana Budve", istakao je Rađenović i dodao:

"Isključivi krivci za ružne scene koje su zadesile naš grad u prethodnih sedam dana su oni koji nasilnim putem žele da smijene od strane naroda izabranu vlast, a jedini razlog za to je strah od rezultata predstojećih izbora. Strah od poraza im se toliko uvukao pod kožu da krše redom zakone naše države."

Od straha od predstojećeg poraza, smatra Rađenović, toliko su pogubljeni da u pomoć zovu one koji treba da budu servis građana, a ne, kako podvlači, njihov lični aparat prinude.

"Sistemu ličnih i pojedinačnih interesa tj. partokratiji došao je kraj, a razlog su nezadovoljni gradjani koji žele novi sistem vrijednosti u kom država štiti i pomaže sve svoje gradjane, a ne isključivo pojedince", zaključuje se u saopštenju.