05-06-2019

Radionica "Lažne vijesti i etičko novinarstvo" u OK Budva

U Omladinskom centru Budva 11. juna, sa početkom u 16h biće održana Radionica "Lažne vijesti i etičko novinarstvo". Radionica će biti održana u prostorijama kluba, na prvom spratu TQ Plaza, ulaz je besplatan.

Radionica

NVO 35mm u saradnji sa crnogorskom informativnom agencijom MINA i NVO NOMEN, sprovodi projekat „Bavimo se etikom i lažnim vijestima“ (Dealing with Ethics and Fake News) koji je finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u okviru Programa profesionalizacije medija.

Na pomenutoj radionici trenerice Kristina Cetkovic i Bojana Laković Konatar će prisutnima govoriti o lažnim vijestima i etičkom novinarstvu, gostujuća trenerica će biti Zorica Radenovic,a nakon završene radionice učesnici/e će dobiti potvrdu o učešću.


Opšti cilj projekta je jačanje kvaliteta etičkog izvještavanja u Crnoj Gori uz: jačanje kvaliteta i raznovrsnosti proizvodnje medijskog sadržaja agencije MINA koji objavljuju različiti mediji; poboljšanje pismenosti medija; pružanje praktičnih znanja za medijske profesionalce: novinare, urednike, i studente novinarstva; pružanje osnovne odrednice sa tačnim analizama novinarske prakse.