27-02-2023

Radionica o uključenosti mladih u INTERREG IPA & EUSAIR programe 2. marta u Budvi

U okviru događaja koji će biti organizovani na temu "Uključenost mladih u INTERREG IPA & EUSAIR programe" u Budvi će biti održana radionica pod nazivom "Smisleno učešće mladih u INTERREG IPA: Kako omogućiti mladim ljudima da preduzmu akciju". Radionica će se održati u Omladinskom klubu u TQ Plazi u četvrtak, 2. marta 10:45h.


Foto: Mreža za mlade Crne Gore

Događaje organizuje Institut za saradnju i razvoj u Albaniji (CDI) u partnerstvu sa Evropskom komisijom, a u saradnji sa Ministarstvom evropskih poslova Crne Gore, Unijom srednjoškolaca u Crnoj Gori i Mrežom za mlade Crne Gore.

"Kao što je naglašeno kroz „Manifest za mlade od mladih za oblikovanje evropske politike saradnje“, postoji potreba da se mladi i lokalne zajednice dodatno informišu o dostupnim prilikama i pozivima koji proizilaze iz takvih projekata. Interreg IPA i EUSAIR nude mladim ljudima da budu dio procesa donošenja odluka o raznim pitanjima i da razviju projekte koji mogu donijeti promjenu. Konkretno, predstojeći periodi finansiranja novog Interreg IPA programa mogu pružiti nekoliko mogućnosti posebno mladim ljudima, između ostalog: akcije podrške mladima i nezaposlenim osobama, s ciljem sticanja vještina i profesionalnih kvalifikacije kroz istraživanje i inovacije, kulturni turizam, podršku mehanizmima zapošljavanja i zajedničkim naporima u prekograničnim područjima u cilju otvaranja novih radnih mjesta u oblasti turizma, cirkularne ekonomije, klime itd", kazao je član Upravnog odbora Mreže za mlade, Vladimir Perazić.

Takođe, u Podgorici će dan kasnije biti upriličen seminar "O smislenom učepću mladih u INTERREG IPA & EUSAIR programu". Seminar će se održati u Evropskoj kući u Podgorici sa poćetkom u 10:45h.

Organizatori ističu da će radni jezik na događajima biti engleski.

Link za prijavu za učešće na Radionici u Budvi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2dDu6oR_X9TDa5yEJPvO89TntAKdSYlRJA3PsfMgy-6erIA/viewform

Link za prijavu za učešće na Seminaru u Podgorici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf6d2b3YX2mk_gy7PG4pVkOM6H2IjJSYI_1_a1kIgX-fOZjbQ/viewform