15-03-2022

Radionica o upravljanju plastičnim otpadom 11. i 12. aprila u Budvi

Kancelarija za EU integracije i saradnju poziva sve zainteresovane da se prijave na dvodnevnu radionicu koju organizuje Opština Budva kroz TAIEX program podrške koji je omogućila EU. Radionica će biti organizovana 11. i 12. aprila na temu „Upravljanje plastičnim otpadom sa posebnim osvrtom na priobalje“.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako je saopšteno iz Opštine Budva, radionicu će voditi eksperti Evropske Unije koji će prenijeti svoja znanja i iskustva iz te oblasti. Ona bi, ocijenili su, mogla biti relativno brzo primjenjena u priobalnom dijelu naše opštine.

"Crna Gora je uz Albaniju najveći zagađivač Jadranskog mora plastičnim otpadom stoga je tema ove radionice prepoznata kao posebno važna ukontekstu procesa integracija, posebno imajući u vidu da Crna Gora treba da zatvori poglavlje 27. koje tretira oblast zaštite životne sredine", navodi se u najavi radionice.

Iz Opštine Budva pozvali su sve zainteresovane pojedince, predstavnike javnih preduzeća koja se bave tretmanom otpada, NVO i obrazovne institucije da se, na sljedećem LINKU, prijave za učešće na radionici.

Ukoliko zainteresovani budu imali problema sa registracijom, na raspolaganju je e-mail iva.bajkovic@budva.me.

"Krajnji rok za prijavu je 21.03.2022.godine i poziv nije ograničen za teritoriju Budve. Ukoliko je udaljenost mesta boravka veća od 20 kilometara, putni troškovi se nadoknađuju", navodi se u saopštenju.