18-04-2023

Radoman: Uskoro pokrećemo servis za korisnike preko 27 godina

JU Dnevni Centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Biseri“ uskoro će dobiti B sektor 27+, najavila je Miljana Radoman, direktorica ove javne ustanove.

Radoman: Uskoro pokrećemo servis za korisnike preko 27 godina | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Projekat otvaranja sektora B za korisnike 27+ je u ranoj fazi realizacije, a plan je da u ovoj godini bude osposobljen.

"Projekat je u fazi pred početka realizacije, završen je tender izabrani su izvođači i praktično očekujemo svakoga dana da radovi počnu. S obzirom da je to prostor koji je odavno opredijeljen Dnevnom centru tu nema nekih prevelikih radova koji treba da se izvode u samom prostoru. Mi računamo da će oni jako brzo biti završeni i da ćemo uskoro biti u situaciji da možemo da pokrenemo čitav servis kako bismo došli do toga da možemo da primamo i naše buduće korisnike", kazala je Radoman za Radio Budvu.


Miljana Radoman, Foto: arhiva

Javna Ustanova Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Biseri“ počela je sa radom 8. oktobra 2019. godine i predstvalja servis socijalne i dječije zaštite, u okviru kojeg pruža usluge osmočasovne njege, pomoći, ishrane, socijalizacije, radno okupacione terapije, zajedno sa stručnim tretmanima potrebnim za što kvalitetniji život korisnika u društvenoj zajednici kojoj pripadaju.

J.M