07-04-2023

Radoman: Za adaptaciju prostorija na spratu Doma zdravlja opredijeljeno million eura

Nakon renoviranja odjeljenja pedijatrije i opšte prakse na prvom spratu, uskoro se očekuje početak radova na sanaciji krova i adaptaciji mikrobiološke laboratorije, a zatim i specijalistikih ambulanti na drugom spratu, najavio je Blažo Radoman, direktor JU Dom zdravlja Budva.

Radoman: Za adaptaciju prostorija na spratu Doma zdravlja opredijeljeno million eura | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Radoman je gostujući u studiju Radio Budve, kazao da će radovi uskoro započeti sanacijom krova.

“U saradnji sa Ministarsvom zdravlja koje finansira kompletan projekat, vrijedan oko milion eura, mi planiramo fazno da radimo rekonstrukciju i adaptaciju prvog sprata. Mi smo za razliku od ospština koje su takođe dobile novac za adaptaciju ušli i u projekat sanacije krova, zato se u jednom dijelu i kasni sa početkom rekonstrukcije prvog sprata. Čekamo stabilizaciju vremenskih prilika da bi odmah počeli sa sanacijom krova. Mi fazno radimo prvo mikrobiološku laboratoriju koju planiramo da završimo do ljeta. To je prstor od okok 300 kvadrata i biće urađen po svim evropskim standardima i sa potpuno novom opremom koju ćemo takođe dobiti. Sledeće što planiramo da uradimo su specijalističke ambulante”, najavio je Radoman.


Foto: arhiva

On je podsjetio da se adaptacija prostorija na spratu kompletno finansira iz budžeta Ministarsva zdravlja, dok su dosadašnji radovi realizovani iz sopstvenih sredstava i uz pomoć Opštine Budva.

“Prvo smo krenuli sa adaptacijom odjeljenja pedijatrije, pa smo vršili rekonstrukciju odjeljenja izabranih doktora za odrasle, to je prizemlje. Promijenjen je kompletan pod i plafon . napravljen je moderan infopult, zatim lift. Na prvom spratu jedan dio odjeljenja izabranih doktora za žene. Sve je to realizovano našim sredstvima uz pomoć Opštine Budva kojoj se ovom prilikom još jednom zahvaljujem”, istakao je Radoman.

On je takođe napomenuo da se jedan dio sredstava ulaže u opremu, pa je Dom zdravlja dobio potupuno novo opremljeno sanitertsko vozilo, čije troškove je snosilo Ministarstvo zdravlja.

J.M.