31-08-2021

Radonić: U Drugoj osnovnoj školi prvi razred pohađaće 206 učenika

V.d. direktorice Druge osnove škole, Nataša Radonić za naš portal ističe da je ovog ljeta u prvi razred upisano 206 učenika i oni su raspoređeni u osam odjeljenja.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Kako je kazala, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, organizacija nastave je veliki izazov. Radonić je uvjerena da u školi imaju kapaciteta i dovoljno iskustva da odgovore na najbolji mogući način.

"Nastava neće biti kabinetskog tipa, dakle, svako odjeljenje dobija svoju učionicu, a nastavnici će se smjenjivati u učionicama", rekla je naša sagovornica.

Prijem prvaka počeće u 8 sati, a u razmaku od pola sata biće izvršena prozivka učenika iz po dva odjeljenja.


Foto: JU "Druga osnovna škola" Budva

Što se tiče infrastrukturnih radova, Radonić je navela da je u toku ljetnjeg raspusta okrečen veliki broj učionica, izvršena dezinfekcija i popravljen dio namještaja.

"Podići rejting škole na viši nivo"

Radonić je za vršiteljku dužnosti direktorice Druge osnovne škole postavljena u julu. Za portal RTV Budva, govori o njenoj viziji upravljanja školom u narednom periodu.

"Prioritet mi je da za vrijeme trajanja mandata rejting škole podignem na viši nivo u smislu afirmacije takmičarskog duha kod učenika, motivacije zaposlenih za pružanje svog maksimuma u radu, stvaranja pozitivne atmosfere u kolektivu, podspješivanja kreativnosti i profesionalnog usavršavanja nastavnika... Imam puno ideja i planova za poboljšanje uslova za rad u školi i stvaranje funkcionalnijeg ambijenta za rad. Za sprovođenje nekih ideja će mi biti potrebna pomoć lokalne samouprave, za koju sam sigurna da neće izostati, jer su i u prethodnom periodu imali razumijevanja i realizovali projekte značajne za našu školu", naglasila je Radonić.

U svim razredima, ovu školsku godinu će pohađati oko 1.600 đaka.


M.S.