05-07-2020

Radović: Moja imovina se nije uvećala niti jedan jedini cent od kada pokrivam javnu funkciju

Kako je kazao u svom saopštenju Predsjednik SO Budva i odbornik OO Demokrata, Krsto Radović, na prizemne konstrukcije DPS novina i portala, u vezi sa uvećanjem njegovih prihoda, odgovorio je samo radi građana Crne Gore, jer Budvani, kako je kazao, dobro znaju ko je, od kojih je i kakav je. .


"Izgleda zaista smiješno kada lopovi pričaju o poštenju, autokrate o demokratiji, a razbojnici o pristojnosti i kulturi. Na prizemne konstrukcije DPS novina i portala, u vezi sa uvećanjem mojih prihoda, odgovoriću samo radi građana Crne Gore, jer Budvani dobro znaju ko sam, od kojih sam i kakav sam. Izgleda zaista smiješno kada lopovi pričaju o poštenju, autokrate o demokratiji, a razbojnici o pristojnosti i kulturi", navodi se u saopštenju.

Radović je istakao i to da je sve što ie zaradio i stekao, sticao prije bavljenja politikom.

"Moja imovina se nije uvećala niti jedan jedini cent od kada pokrivam javnu funkciju, dok sam prodaju placa, kao osnov uvećanja prihoda uredno prijavio. Naravno, gospodi iz DPS-a to nije jasno pošto polaze od sebe i prijave svega 10% od onoga što su stekli otimanjem od države i od građana. Ipak, na njihovu žalost, kod nas, u Demokratskoj Crnoj Gori, su čista posla i čiste ruke, time se ponosimo, to je naš zaštitni znak, to su naša djela i naše bogatstvo", kazao je.

On u u svom saopštenju navodi da on svoj plac nije prodao na način kako je to učinio Ivan Brajović.

"On je 4.467 metara kvadratnih livade treće klase u Danilovgradu prodao za gotovo 150.000 eura, odnosno 33,5 eura po metru kvadratnom, dok je skoro godinu dana kasnije, drugu parcelu iste klase na lokaciji tik uz prvu prodao za 2,1 euro po metru kvadratnom. Nisam ni kao Milo Đukanović godinama kamuflirao luksuzne vile pod kategorijom "ruševine raznog objekta" da bi izbjegavao plaćanje poreza i druge obaveze. Nisam ni sakrio imovinu kao vaš odbornik batinaš iz Kolašina. Nisam ni kao lažni funkcioner opštine Budva, gospodin Divanović, koji je pokušao od Opštine da otme stan, u čemu je spriječen promjenom vlasti, pa sada prebija građane, ne bi li se ova dva mjeseca naplatio za njegovo najveće kulturno dotignuće - burgijanje zidina Starog grada", piše u saooštenju.

Radović ističe i to da je svaki cent sam uredno prijavio i zaradio.

"Za razliku od vaseg šefa koji umjesto vile prijavljuje ruševine kako bi izbjegao plaćanje poreza državi.
Međutim, to i ne čudi ako znamo da mu je Duško Knežević plaćao bahanalije po Dubajiju, a Momir Bulatović račune od struje, po sopstvenom kazivanju. Možete podmetati koliko hoćete, izmišljati, konstruisati hiljade, milione i dopisivati cifre, ali morate znati da je vaša vrijednost kod građana Budve jedna velika prekrižena nula. I na kraju, sve vam je uzalud, poraženi ste osmjehom, glavom i olovkom, onako kako se u Paštrovićima pobjeđuju huškači, primitivci, batinaši i kriminalci. Ovog puta vam nema pomoći. Što prije tupan i glupan obuju rasparane čarape, to će im lakše pasti užasan poraz, kojeg još uvijek nijesu svjesni", zaključuje se u saopštenju koje potpisuje, Krsto Radović.