18-10-2019

Radović: Naš zadatak je da od građevinske mafije zaštitimo Bečiće i Petrovac

Dešavanja na 27-oj sjednici SO Budva, njen prekid kod Predloga odluka o stavljanju van snage DUP-ova Petrovac i Bečići, daju mi za pravo da zaključim da su odbornici SO Budva pod velikim pritiskom, ističe u saopštenju, predsjednik SO Budva i funkcioner Demokrata Krsto Radović.


Kao predsjednik Skupštine opštine Budva, kako je naveo, želi da javno uputi podršku odbornicima SO Budva da istraju i da ne popuste pod pritiskom.

Ovo se posebno, kako dodaje, odnosi na odbornike vladajuće većine u Budvi od kojih se većina već javno odredila da će glasati za obaranje kriminalnih i koruptivnih DUP-ova koje je donio OKG u sadejstvu sa građevinskom mafijom, istom onom koja, kako ističe, danas pokušava izvršiti pritisak na SO Budva i njene odbornike!

"Poštovani odbornici, iskreno se nadam da ćemo u jednom ozbiljnom ambijentu, ambijentu tolerancije, slobode mišljenja i javne razmjene argumenata, te afirmacije opšteg, a ne pojedinačnog interesa obaviti naš zadatak da od građevinske mafije zaštitimo naše Bečiće i Petrovac! Poznato je da građevinska mafija i OKG imaju ogromne interese u Bečićima i Petrovcu, koji se mjere stotinama miliona eura, međutim, na nama je da pokažemo da je lokalno predstavničko tijelo i vlast u Budvi, uopšte, nepokolebljiva i nepotkupljiva, te da je opšti interes svih građana Budve i Crne Gore ispred svega za nas", poručio je Radović.

Pogotovo je motiv više, kako navodi, da pokažu cijeloj Crnoj Gori da je razvlašćivanje DPS-a apsolutno neophodno da se ide naprijed i da se to najbolje vidi i dokazuje upravo na primjeru Budve!

"U tom smislu, nadam se da ćemo ostati jedinstveni i odlučni u namjeri da politički nokautiramo OKG u potpunosti u Budvi da će se svi držati date riječi i dogovora koje smo napravili! Ukoliko, kojim slučajem, ne bude tako, i ako nakon glasanja ovi kriminalni DUP-ovi ostanu na snazi, ili budemo neprincipijelni pa glasamo različito u identičnim tačkama, što je DPS već najavio, ne samo da ćemo širom otvoriti vrata Budve DPS-u ponovo, nego ćemo uraditi jedinu goru stvar od toga, po mom mišljenju, a to je da „opoziciona“ vlast u Budvi zakuca i pomogne sprovođenje kriminalnih zamisli i dokumenata OKG-a i građevinske mafije", nagalasio je Radović, dodajući da očekuje da se drže dogovora koji imaju.

"Ponavljam da očekujem da se držimo dogovora koji imamo, te da će DPS i OKG ponovo biti preglasani, u suprotnom - pokazaćemo da većinu u SO Budva ima građevinska mafija i da nismo ozbiljna vlast koja radi u korist naroda!", zaključio je Radović.