19-01-2015

Radulović: Neko iz CG tjera investitore

Iz Crne Gore su od 2005. godine protjerani investitori koji su planirali da ulože 1,4 milijarde eura, ocijenio je suvlasnik kompanije Montenegrostars i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović.

Radulović: Neko iz CG tjera investitore | Radio Televizija Budva

“Nekome je interes, možda i iz inostranstva, da se ne desi ni Kraljičina plaža, ni autoput, da se sve stopira, da narodu bude gore, da bi se tako mijenjala vlast”, rekao je Radulović Pobjedi.

On smatra da je neprihvatljiv, nerazumljiv i za crnogorsku ekonomiju i društvo štetan odnos prema stranim investitorima, koji se često završi njihovim tjeranjem iz Crne Gore.

“Ne kažem, naravno, da nije bilo loših investicija. Bilo je mnogo promašenih investicija,loših investitora. Ali, to ne znači da svakog sljedećeg investitora treba istjerati. Dajmo mu šansu da se pokaže, odredimo rokove, zaštitimo državni interes ugovorom”, poručio je Radulović.

Ako strani investitor, kako je dodao, ne bude poštovao pravila poslovanja i rokove, treba raskinuti ugovor i tražiti novog investitora.

“To se dešava svuda po svijetu, pa može i ovdje”, smatra Radulović.

On tvrdi da nema korupcije u konkretnim slučajevima kao što je Kraljičina plaža.

“Ko je spreman da dođe u Crnu Goru i uloži 200 miliona u turističke komplekse i da pritom plati nekome, da mu da mito, da bi potrošio tih 200 miliona eura? Takav investitor ne postoji”, tvrdi Radulović.