02-02-2022

Radulović: Nema potrebe da URA Budva upućuje apele vezano za političku situaciju

Poštovani građani, što se nas tiče, nema nikakve potrebe da URA Budva upućuje nama apele vezano za političku situaciju u Budvi, poručio je sekretar Opštinskog odbora Demokrata Budva Milivoje Radulović.


Foto: Demokrate Budva

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Da sve podsjetimo, predsjednik SO Budva Krsto Radović je pošteno, samoinicijativno i velikodušno ponudio da se povuče istovremeno sa gospodinom Carevićem, i da se tako riješe problemi u funkcionisanju vlasti u Budvi. Predsjedniku Radoviću nije prvi put da povuče jedan takav, odgovoran i nesebičan, potez. Nakon dogovora o tome i javnog obavezivanja, potrebno je da odgovorni ljudi, kojih ima na obije strane, sjednu i dogovore sve principe, kadrovska i druga rješenja, kako bi vlast u Budvi konačno profunkcionisala u korist građana! A da bi vlast bila uspostavljena u korist građana i na kvalitetan način, potrebno je da čelne pozicije u opštini zauzmu pojedinci koji nisu upućivali uvrede i teške riječi drugoj strani, jer je nemoguće očekivati kvalitetnu saradnju ukoliko na čelnim pozicijama imate ljude koji su upućivali uvrede partnerima, i imate urušene odnose. Sigurni smo da i Demokrate i DF imaju kvalitetnih i tolerantnih pojedinaca u svojim redovima. Eto poštovani građani, vrlo jasno, otvoreno i pošteno! Ukoliko bude prihvaćeno, i javno se obavežu svi na takvo rješenje, idemo dalje zajedno, ukoliko ne, rokovi neumitno teku i onda ćemo na koncu svi pred građane i izbori će odrediti dalji put Budve.

Do skoro smo svi bili na tom stanovištu, pa i URA Budva, čak je od početka prednjačila sa kritikama prema gospodinu Careviću ,kao nekada prema DPS-u. Sad su napravili politički salto-mortale pa prave Vladu sa DPS-om, a u Budvi apeluju i agituju za ostanak gospodina Carevića, barem još jednu sezonu! Vrlo odgovorno, principijelno i evropski! Posledica razgovora Abazovića i Carevića u četiri oka je apel URA-e da Carević ostane predsjednik opštine, i obaveza Carevića da se „pravi mrtav“ tokom ovog turbulentnog perioda, dok Abazović ne završi posao sa Milom Đukanovićem!

Tu nema nikakvih političkih svjetonazora, evropskih integracija itd. ,u pitanju su najprizemniji dilovi ispod stola, a takve je URA doktorirala, na Sorboni očigledno!

Da je sve ovo istina, svjedoči činjenica da je upravo Dritan Abazović na sjednici Vlade Crne Gore predložio da se Careviću raspiše i dodijeli koncesija za vađenje kamena u Krimovici, asfaltna baza i još ponešto, iako je javno u emisiji „Načisto“ zastupao potpuno suprotan stav!

Dakle, Dritanu Vlada sa DPS-om, a Careviću kamenolom na pjeni od mora, na stotinak metara od nekoliko grbaljskih sela.