22-09-2016

Radulović: Otvorićemo nova radna mjesta u oblasti turizma

Radulović: Otvorićemo nova radna mjesta u oblasti turizma | Radio Televizija Budva

"Socijaldemokrate predstavljaju partiju drugačije političke kulture koja vodi pozitivnu kampanju usmjerenu na rješavanje problema naših građana. Umjesto praznog politikanstva mi smo usmjereni na snažan ekonomski razvoj sa konkretnim rješenjima. Naš prioritet je otvaranje novih radnih mjesta i, prije svega, pružanje više šansi mladima. Jedna od grana naše ekonomije koja se uspješno razvija je turizam. Zbog toga je važno da sa pravim potezima nastavimo razvoj na ovom području i da ovaj uspješan model prenesemo na druga polja naše privrede.

Kao važan faktor političke stabilnosti buduće vlasti okupićemo programske partnere oko programa razvoja turizma i drugih grana ekonomije. Djelima, a ne riječima smo pokazali rezultate, na bazi kojih možemo graditi dalji razvoj Crne Gore u bogatu i pravednu državu za sve

Važno je da pravim pristupom razvijemo Crnu Goru kao cjelogodišnju turističku destinaciju, i potrebno je prije svega edukovati ugostitelje, jer ćemo im na taj način pomoći da na pravi način svoj proizvod upakuju i ponude tržištu, odnosno da im omogućimo pristup mehanizmima i alatima za podsticanje biznisa. Tako ćemo stvoriti preduslove za otvaranje novih radnih mjesta u oblasti turizma.

Turističkim radnicima ćemo olakšati poslovanje na način što ćemo insistirati da se sve ugostiteljske usluge oporezuju nižom stopom PDV-a, i malim i srednjim i velikim subjektima, i na sjeveru i na jugu. Smanjićemo i doprinose za socijalno osiguranje.
SD će posebnu pažnju posvetiti privlačenju turista van ljetne sezone. Bitan zadatak turističke politike je razvoj nove ponude i diverzifikacija hotelske ponude sa porodičnim, velnes, kongresnim, seoskim, sportskim, kulturnim i zdravstvenim turizmom.

Izvan ljetnje sezone turiste možemo privući samo inovativnom ponudom kao što je valorizacija naše kulturne baštine, koja bi sa modernim marketingom omogućila razvoj cjelogodišnje turističke sezone, a time i stabilna radna mjesta tokom cijele godine.

Pored investicija u neophodnu infrastrukturu važno je bolje uključivanje lokalnog stanovništva u turističku privredu, a posebno povezivanje turizma i lokalne poljoprivrede. Zato će Socijaldemokrate u budućoj vlasti inicirati podsticajne mjere za proizvodnju domaćih proizvoda, kao i za organizaciju ovog područja i njegovo uvezivanje sa ugostiteljskim sektorom sa juga i sa sjevera", navodi se u saopštenju koje potpisuje Žarko Radulović, kandidat za poslanika i nosilac liste SD-a u Budvi.