02-09-2020

Radulović podnio prijavu protiv Pekovića: Uoči izbora raspisao oglase za prijem radnika

"Parking servis je 26. i 28. avgusta raspisao oglas za radna mjesta za šefa garaža, šefa tehničke službe i službenika za propusnice", naveo je Radulović u prijavi.

Radulović podnio prijavu protiv Pekovića: Uoči izbora raspisao oglase za prijem radnika | Radio Televizija Budva

Bivši predsjednik Odbora direktora "Parking servis" Budva Milivoje Radulović prijavio je juče Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) vršioca dužnosti direktora tog opštinskog preduzeća Žarka Pekovića da je zloupotrijebio službeni položaj, jer je uoči izbora raspisao oglase za prijem radnika na neodređeno vrijeme, i da je politički dogovoreno ko će biti zaposlen i na koje radno mjesto.

Radulović u prijavi ističe da sumnja na krivično djelo zloupotreba službenog položaja.


"Parking servis je 26. i 28. avgusta raspisao oglas za radna mjesta za šefa garaža, šefa tehničke službe i službenika za propusnice. Kao što vam je poznato, to nije moguće u toku izbornog procesa. Kako su nam poznata imena ljudi koji će biti primljeni na ta radna mjesta, to ukazuje na političku zloupotrebu. Molim vas da hitno reagujete. Svi oglasi se nalaze na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore", naveo je u prijavi Radulović, inače kandidat za odbornika sa liste "Dragan Krapović- Budva je naša nacija - Demokrate".

Odlazeća gradska uprava na čelu sa Nikolom Divanovićem (DPS), smijenila je odbor direktora i postavila nove članove iz redova Demokratske partije socijalista (DPS), Crnogorske i Socijakldemokrata (SD).

Petočlani odbor je potom smijenio dotadašnjeg direktora Jovicu Gregovića, kadra Demokratskog fronta i na njegovo mjesto postavi Pekovića za vršioca dužnosti, koji je kadar DPS.

Oglasi su raspisani na pet dana i traže se osobe sa radnim iskustvom, a radni odnos se zasniva na nedoređeno vrijeme.

Smijenjeni članovi odbora direktora "Parking servisa" tužili su Opštinu Budva za nezakonita razrješenja.

Izvor:Vijesti