14-03-2020

Radunović: Nijednom sportisti ne bih poželjela ovo

Nakon što je zbog greške u prijavi spriječena da učestvuje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji se održava u Londonu, Tamara Radunović obratila se javnosti putem fejsbuka.

Radunović: Nijednom sportisti ne bih poželjela ovo | Radio Televizija Budva

Foto: Privatna arhiva

"Nemam riječi da opišem svoj trenutni osjećaj, nijednom sportisti ne bih poželjela ovo. Kvalifikacije za Olimpijske igre su nešto što čekam cijelu svoju karijeru. Svaki odboksovani meč, osvojeni turnir, pripreme, buđenje za trening u 5 ujutru, svaka nepravda, svaka velika pobjeda, sve je bilo u cilju da dobijem ovu priliku koja mi se pružila sada, a koju sam izgubila zbog nekog ko je nestručan i ko ne umije da radi svoj posao", kazala je Tamara Radunović.

"Kako i zašto u Bokserskom savezu radi neko ko ne umije da pošalje jednu prijavu, nije na meni i ne želim da govorim" , istakla je boskerska reprezentativka iz Budve.

Radunović o daljim planovima za sada, kako kaže, ne želi da priča, a podvlači zahvalnost treneru Nikoli Ružiću i selektoru Crne Gore Bošku Draškoviću.

"Najviše želim da se zahvalim svom treneru Nikoli Ružiću i selektoru Bošku Draškoviću, što su iskreno i od srca osjetili moju tugu za ovom velikom nepravdom i želim samo da kažem da boks u Crnoj Gori opstaje upravo zbog ljudi kao što su oni. U svoje ime i u ime svih boksera Crne Gore želim da im se zahvalim na tome", poručila je Radunović.

Dio londonskih kvalifikacija za Olimpijadu bio je i Stefan Savković, reprezentativac iz Podgorice i član istoimenog kluba.

Kako su ranije saopštili iz BK "Budva", članovi i stručni štab nacionalnog tima doputovali su juče u London i na oficijalnom žrijebu je uočeno da Tamarino ime nedostaje. Zatim je, na reakciju selektora Draškovića, utvrđeno da reprezentacije Crne Gore uopšte nema u takmičarskom sistemu i da su uredno registrovani samo vezano za hotelski smjestaj, te da im, shodno tome, neće biti dozvoljeno da učestvuju.

Sportsko takmičenje u prijestonici Velike Britanije počelo je danas i trajaće do 24. marta.

M.S.