28-07-2020

Rakočević: Lakše je 1999. godine bilo, nego sada

Gostujući u 335. emisiji "Ritam sporta" nekadašnji košarkaški reprezentativac, a danas potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije, Igor Rakočević odgovarao je na nesvakidašnja pitanja. Jedno od prvih koje mu je voditelj i urednik emisije, Dušan Vujović, postavio bilo je da uporedi period tokom NATO bombardovanja i tadašnje izolacije sa današnjom.

Rakočević: Lakše je 1999. godine bilo, nego sada | Radio Televizija Budva

"Možda i zbog činjenice da sam imao samo 21. godinu, te sam bio pun adrenalina, želje, za igranjem i fokusiran isključivo na košarku, koliko god čudno zvučalo NATO bombardovanje mi je lakše palo sa svim strahotama nego li današnja Covid situacija.

Možda zbog toga što sam danas otac i što mislim, prije svega, na svoju djecu, a možda i zbog činjenica što ova izolacija "uništava" ljude psihički dok tokom bombardovanja niste imali puno mjesta i prostora za razmišljanje" rekao je Rakočević.

Igor je, po prvi put, otkrio i da broj osam, za koji se vezuje, nije bio njegov prvi izbor. Naprotiv, osmicu je ponio zbog jednog, bivšeg, saigrača.

"Ne sjećam se tačno, detalja, zašto sam uzeo osmicu, ali to je bilo u Budućnosti zbog tragično nastradalog Harisa Brkića. Do tada sam u Zvezdi nosio šesticu, ali od tog momenta osmicu sam uvijek birao, kako u ekipama tako i u reprezentaciji" otkrio je Rakočević.

Zanimljiva situacija desila se tokom rubrike Vremeplov. Naime, Dušan je prezentovao susret na koji je Igor potpuno zaboravio. Riječ je o prvoj utakmici ikada odigranom u BG areni između, tadašnje, SCG i SAD-a 06. avgusta 2004. godine.

Igor je bio briljantan na tom meču sa 19 poena, ali ni sam se ne sjeća susreta: "Ovo mi moraš prebaciti jer meni Ivan (sin) ne vjeruje da sam igrao i to ovako dobro protiv Amera" izjavio je Igor.

U 60 minuta emisije nisu obrađene još mnoge teme, ali se Igor stavio na raspolaganje za "drugo poluvrijeme" dok je na odmoru u Budvi.

"Uvijek je posebno zadovoljstvo i uvijek imam elan da razgovaram sa nekim ko je tako pasionirani ljubitelj košarke i profesionalac u svom poslu kao što si ti" uputio je Igor hvalospjeve na račun voditelja Dušana Vujovića.

"Naredni put možemo da nastavimo priču o NBA ligi i tome kako je danas neuporedivo lakše igrati u njoj nego li u Evropi što je i Luka Dončić spomenuo u nekoliko intervjua" zaključio je Rakočević.

Za sam kraj ekipa Ritma sporta uručila je poklon Igoru Rakočeviću, vatrenom fanu heavy metal sastava Iron Maiden - poster na kom Igor zakucava preko maskote Iron Maiden-a popularnog Beast-a.

Ilustraciju je odradio najpoznatiji crtač na prostorima ex YU (možda i šire) čije ilustracije preuzima i Evroliga - Ilija Sarmes iz Beograda.