26-10-2018

Raznovrsna ponuda proizvoda na Zelenoj pijaci u Budvi

Tokom prijepodneva, ekipa Radio Budve posjetila je gradsku pijacu, gdje su od prodavaca saznali koji su proizvodi trenutno najtraženiji i kolike su cijene domaćih proizvoda.

Raznovrsna ponuda proizvoda na Zelenoj pijaci u Budvi | Radio Televizija Budva

Kao što je to uobičajeno, stanovnici Budve najviše kupuju voće i povrće, sir i ribu, te se odlučuju za provjereno kvalitetne artikle koje ne mogu pronaći u supermarketima. Sa druge strane, ponuda maslina je skromnija u odnosu na prošlogodišnju.

Kada je riječ o voću i povrću građani se najviše opredjeljuju za mandarine, nar, japansku jabuku, kivi paprike, mladi luk i krompir.

Kilogram pomenutih artikala mogu dobiti po sljedećim cijenama:

mandarine i nar - 1.50e
japanska jabuka,kivi- 1.50e
limun domaći- 2.50e
jabuke- 1.50e
suve smokve- do 6 eura po kg.
Krompir- 1 euro,
blitva i luk- 1.50e
sok od divljeg nara- 5 eura.

Velika je ponuda i različitih vrsta sireva. Cijene su od šest do 10 eura, dimljeni sirevi su 15, a koziji i ovčiji 20 eura.

Prodavci ribe kazali su da se cijene kreću do 25 eura po kilogramu, dok se zaleđena pakovanja morskih plodova mogu kupiti za šest eura. Orada i brancin su deset eura, palamida je osam, tuna do šest a hobotnica deset eura.
Građani koji su se našli na pijaci iskazali su nezodovljstvo što je gradska tržnica znatno skuplja od supermarketa. Prema riječima mnogih na pijaci kupuju samo kod prodavaca koje znaju lično i sigurni su da im je ponuda domaća.