04-05-2023

Registrovano 48 novih slučajeva infekcije, u Budvi aktivno 28 slučajeva

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 48 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 674 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 20, Kotora i Nikšića po šest, Budve, Pljevalja i Tivta po tri, Bara dva, i po jedan iz Andrijevice, Danilovgrada, Kolašina, Rožaja i sa Cetinja.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 7,12 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa infekcijom koronavirusom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.826.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 41 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 273.Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 291.602.

U Podgorici su trenutno aktivna 122 slučaja zaraze koronavirusom, Nikšiću 45, Budvi 28, Pljevljima 20, Kotoru 17, Tivtu 11, na Cetinju osam.

U Beranama i Herceg Novom aktivno je po pet slučajeva koronavirusa, Baru tri, u Bijelom Polju i Danilovgradu po dva i u Andrijevici, Kolašinu, Rožajama, Ulcinju i na Žabljaku po jedan.

U Gusinju, Mojkovcu, Petnjici, Plavu, Plužinama, Šavniku i Tuzima nema aktivnih slučajeva koronavirusa.